avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa mostenire

Bună seara, aş dori un răspuns la următoarea problemă.


în anul 1993 s-a început contruirea unui garaj în curtea casei socrilor-pământul întăbulat doar pe soacra,deşi au cumpărat amândoi şi casa socrilor este construit de amândoi.-
Între timp în anul 1995,soţul s-a despărţit de soţie, el a rămas în casa părintească-dar s-au modificat locaţia camerelor-camerele care erau a soţilor, a fost dat socrilor, dar acest fapt nu este consemnat în cartea funciară.
Soţul a continuat ridicarea , terminarea mansardei, dar a mai făcut modificări astfel din garaj cu mansardă - s-a mai adăugat pivniţa, la parter cu bucătărie,baie şi cămară şi la mansardă 2 camere.Acest lucru este pe numele soţului,dar acum el a murit în feb.24 şi cumnata contestă faptul că eu, moştenitor după soţ-fiind a doua soţie, ca supravieţuitor, nu am nimic de căutat pe proprietatea noastră de fapt- că în cartea funciară nu s-au vrut să se facă modificările ulterioare.

Am fost la cartea funciară şi mi s-a spus că se poate înscrie în carte dar pe numele lui soacră-mea.
Întrebarea mea de ce pe numele ei, dacă eu şi soţul meu am din salariul nostru am ridicat şi încercam să terminăm casa respectivă.
Ce pot să fac în acest sens ca casa respectivă să fie înscrisă nu pe numele lui soacra ci pe numele soţului?Acum că el a murit întâmpin greutăţi din patrea soacrei că nu vrea să recunoască acest fapt că construcţia respectivă există, mai ales că am hârtiile casei .
Vă rog să-mi ajutaţi încotro să mă îndrept,
Mulţumesc,







,
Cel mai recent răspuns: fodoretelkaeva , utilizator 18:21, 20 Iulie 2012
Atat dvs cat si sotul dvs ati facut o constructie pe o proprietate care nu era a dvs. Din pacate nu puteti sa fiti trecuti la Cartea funciara deoarece nu aveti calitatea de proprietari. In cazul in care exista o autorizatie de construire pe numele sotului si al dvs. atunci puteati sa inscrieti constructia. Este greu sa dai consultanta fara a avea toate datele problemei si mai ales actele.
Autorizaţia,toată documentaţia este în regulă dar pentru garaj şi mandardă.Totul era făcut în acord cu soacra,de fapt ea era care insista terminarea construcţiei.Acum la îndemnul cumnatei neagă că există construcţia respectivă.
acum că soţul s-a spânzurat e nervoasă că ei nu a lăsat scris nimic şi că eu acolo nu am nimic de moştenit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la notar fodoretelkaeva fodoretelkaeva A-s dori un raspuns la nelamurirea mea: sotul meu a murit in 24 Feb.2o12. In luna iulie sunt citata la succesiune la notar ca mostenitoare dupa sot. la ... (vezi toată discuția)
Casa- moºtenire fodoretelkaeva fodoretelkaeva Vă rog răspuns la această nelămurire a mea Autorizaţia,toată documentaţia este în regulă dar pentru garaj şi mandardă.Totul era făcut în acord ... (vezi toată discuția)
Succesiune fodoretelkaeva fodoretelkaeva Am o întrebare referitor la succesiunea după sotul decedat. 24 febr. 2012 soţul s-a spânzurat.Am fost căsătorită din martie2006 cu el.Trăieşte ... (vezi toată discuția)