avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecera concesiunii pe numele nostru impreuna cu casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecera concesiunii pe numele nostru impreuna cu casa

Noi am construit casa pe un teren concesionat care este pe numele socrului meu,evident si casa acum e tot pe numele lui.
Am zis,ca sa revina totul la numele nostru sa mergem la primarie sa ne cedeze concesiune si pentru a evita costuri mai mari pentru a face contract de donatie ca intre tata si fiu,daaar am auzit ca acest contract il poate "desface" oricand.
Ne-a sfatuit cineva sa face contract de vanzare- cumparare si automata si concesiunea ca fi la numele nostru....idee e asa acum:facem contract de vanzare- cumparare:care ar fi suma minina pe care am putea sa o punem la casa tocmai pentru nu a platita mult % din valoarea casei?
Cand s.a facut receptia la casa,a fost evaluata la aprox 55.000lei.
Si noi ar trebui sa ii viram bani intr.un cont bancar catre socru,asta ca o dovada a platii?
Ca intre tata si fiu putem pune o suma foarte mica pe contractul de vanzare- cumparere (ex.:1000lei) pentru a nu plati impozit mult???
Eu nu as vrea ca peste ani,socrul sa poate face in asa fel incat sa strice un contract de mostenire,in conditiile in care casa a fost ridicata de noi,am facturi,bonuri si chitante pe numele meu,mentiinez ca sotul mai are o sora.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
violetavio, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare parinti-copii Monelu Monelu Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti cum sa fac. Am demarat in 2008 constructia unei case impreuna cu parintii sotului,pe proprietatea acestora.Noi urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Cladire pe terenul altuia ancaneagota ancaneagota In anul 2007 am facut un contract de inchiriere cu viitorul meu socru(acum este actual socru) pentru un teren.Ulterior am ridicat o constructie pe acest ... (vezi toată discuția)
Debitor în comă: poate banca executa silit imobilul deținut de acesta dacă nu plătește girantul? Ali a Ali a Bună ziua, soacra mea are un împrumut la Țiriac Banks nu a plătit la timp, i sau adăugat penalizări și sa ajuns la o suma de 60000,între timp a ... (vezi toată discuția)