avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cladire pe terenul altuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cladire pe terenul altuia

In anul 2007 am facut un contract de inchiriere cu viitorul meu socru(acum este actual socru) pentru un teren.Ulterior am ridicat o constructie pe acest teren(cu autorizatie de constructie pe numele meu si numar in cartea funciara;mentionez ca mi s-a dat si nr de casa mai tarziu de la primarie).Bineinteles ca socrul meu a fost de acord cu toate acestea si conventia era ca atunci cand va avea bani,sa treaca terenul pe numele meu sau al sotiei mele.Acest lucru nu s-a intamplat,ba mai mult decat atat am renuntat de comun acord la contractul de inchiriere din incredere oarba.Acum socrul nu mai este de acord sa ne cedeze terenul si ne facem griji ca ar putea sa ne ia si cladirea.este posibil acest lucru?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 12:51, 4 Octombrie 2014
Eu nu inteleg cum v-a dat primaria autorizatie de construire daca nu sunteti proprietar pe teren si cum v-a facut receptia lucrarii si ati intabulat pe numele dvs. constructia cand terenul nu va apartine! In ce mod ati renuntat la contractul de inchiriere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul constructiilor SANTIER SANTIER Buna ziua! Am facut cu sotia o casa pe terenul lui socrul meu, undeva in Bucuresti. Acoperisul casei a fost construit si finalizat in iunie 2013. El, ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)