avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul constructiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul constructiilor

Buna ziua!

Am facut cu sotia o casa pe terenul lui socrul meu, undeva in Bucuresti. Acoperisul casei a fost construit si finalizat in iunie 2013. El, impreuna cu sotia lui ne-a dat voie impreuna si cu ceilalti frati (copii lui – a fost un consiliu de familie) sa facem casa si s-a stability verbal unde isi vor face casa si ceilalti 2 copii, la fel ca in cazul nostru. Toata lumea a fost de accord, si noi ne-am apucat de treaba (eu si sotia). Nu s-a facut la vrema respectiva nici un fel de act, fiecare intelegand unde isi va face – socrul ne-a facut un act de comodat la notar pentru utilitati, acestea fiind pe numele nostrum (al sotiei mai exact) - (terenul nefiind mai mare de 300 mp.). Ne-am ocupat de obtinerea DTAC (Documentatia pentru autorizatia de construire) printr-o procura data de socru, intrucat el nu putea sa se ocupe de acestea, neavand de altfel nici un interes, el avannd casuta lui si o anumita varsta.
Mentionez ca facturile la utilitati vin pe numele sotiei mele, casa nefiind inca intabulata si nici receptionata.
Intrebare 1: Daca am depasit regimul de inaltime stipulate in AC (autoprizatia de construire) si a trecut mai mult de 2 ani de la data edificarii, ce risc am in momentul in care solicit receptia (ma gandesc la partea de amenda)?
Intrebare 2: Ce risc exista din partea celorlalti frati asupra casei noastre? Pot dovedi in orice moment ca acea casa a fost facuta prin efortul exclusive al sotiei si al meu (fluturasi de salariu, facturi material de constructie, martori – chiar fratii + altii).
Stiu ca ar trebui sa facem o conventie, pentru a capata drept de superficie, conventie care se inscrie in cartea funciara.
Intrebari:
1. Unde se poate face aceasta conventie, si cam cat ar costa?
2. Daca o declar la FISC pentru a plati impozit la constructia (aprobata in autorizatie) de parter si NU de P+ 1 este un lucru bun? Cei de la Primarie o sa vada asta probabil in sistem si se vor sesiza?
3. Daca merg la ei si le spun franco..."dragilor eu am depasit regimul vostru de inaltime din autorizatie, asta am facut acum 2 ani, deci nu ma mai puteti amenda. Ajutati-ma sa intru in legalitate. " - ar fi o solutie OK?

Multumesc!
Va rog sa continuati discutia in subiectul deja inceput pe aceasta tema, nu e permisa deschiderea mai multor subiecte pe aceeasi problema cf. regulamentului de postare.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil SANTIER SANTIER Buna ziua! Am facut cu sotia o casa pe terenul lui socrul meu, undeva in Bucuresti. El, impreuna cu sotia lui ne-a dat voie impreuna si cu ceilalti frati ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul altuia SANTIER SANTIER Pe scurt. Am construit o casa pe terenul socrului cu AC pe numele lui, casa pe care o locuim continuu si fara sicane din partea nimanui. S-a emis AC pe ... (vezi toată discuția)
Intabulare c-tie - speta dificila SANTIER SANTIER Buna ziua! Intabulare c-tie cu autorizatie de c-tie nerespectata Am executat o casa pe terenul socrilor cu finalizare structura in iun. 2013 – ... (vezi toată discuția)