avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa construita pe terenul altuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa construita pe terenul altuia

Pe scurt.

Am construit o casa pe terenul socrului cu AC pe numele lui, casa pe care o locuim continuu si fara sicane din partea nimanui. S-a emis AC pe numele lui intrucat terenul era mic si o eventuala dezmembrare nu ar fi permis nimic legat de edificare.
La momentul edificarii s-a purtat o discutie cu totii (socrul, soacra + cei 2 copii, cealalta fiind sotia mea - in total 3). Ne-am inteles sa construim pe 1/3 din lungimea curtii, iar restul sa faca pe 1/3 cand vor avea bani si chef.
Am edificat casuta, stau in ea cu famila, ne platim utilitati (avem contorizare separata) - utilitatile vin pe numele nostru (al sotiei - fata socrului meu).
Casa nu poate fi intabulata intrucat prevederile AC au fost depasite pe inaltime, cei de la primarie spunandu-ne sa lasam lucrurile asa...sa nu rascolim.
Socrul ne-a dat o declaratie la avocat ca recunoaste casuta ridicata cu AC nr...din data...... etc. in valoare de.......eur.
Neavand nr. cadastral (fara intabulare) nu s-a putut face referire la acest lucru.
Intrebare:
1. ce demersuri pot face pt. intabulare (primaria nu cred ca va accepta - asta pana nu se schimba PUZ zonal) inaltimea - este vb de o depasire cu aprox 5 m (P+1)
2. ce demersuri pot face ca ceilalti frati sa nu aiba pretentii vreodata la casuta mea si a sotiei? - pana acum nu au dat semne, insa omul este ... s-ai spunem om...

Cu deosebita consideratie!

Alte discuții în legătură

Superficie - posibilitate sau nu SANTIER SANTIER Buna seara! Pe scurt: Eu si sotia am edificat o c-tie pe terenul tatalui ei (socrului meu) cu AC (autorizatie de construire). Sotia mai are 3 ... (vezi toată discuția)
Dreptul constructiilor SANTIER SANTIER Buna ziua! Am facut cu sotia o casa pe terenul lui socrul meu, undeva in Bucuresti. Acoperisul casei a fost construit si finalizat in iunie 2013. El, ... (vezi toată discuția)
Drept civil SANTIER SANTIER Buna ziua! Am facut cu sotia o casa pe terenul lui socrul meu, undeva in Bucuresti. El, impreuna cu sotia lui ne-a dat voie impreuna si cu ceilalti frati ... (vezi toată discuția)