avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Suma dosar daune insuficienta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Suma dosar daune insuficienta

Buna ziua,
In luna noiembrie 2012 am fost implicat cu masina personala (fabricata 2002) intr-un accident auto. Nu mi s-a acordat prioritate de cineva care a virat stanga fara sa se asigure. Vinovatul si-a recunoscut vina si am facut o intelegere amiabila fara interventia politiei. Am fost la inspectorul de asiguurari unde mi s-a deschis dosarul de daune. Am dus masina la un service care lucreaza cu firma de asigurari unde am asteptat aprobarea dosarului. In 2 saptamani acesta a fost aprobat pe suma de 3300 lei. Cei de la service au cautat piese in acesta suma dar nu au gasit si au depus o cerere de suplimantare care a fost anulata. A ramas ca service-ul sa se descurce cu banii aprobati. Am cautat si eu in particular piese valoarea acestora ridicandu-se undeva la 3700 lei, fara manopera si vopsitorie. Sunt peste 90 de zile de cand astept, iar cei de la asigurari mi-au spus ca as avea doar 2 variante:
- ori o duc la alt service
- ori o repar in regie proprie
Nici una din aceste 2 variante nu se incadreaza in suma primita.
Mentionez ca nu am decat un "Document de introducere a vehicululuii in reparatii"
Ce ma sfatuiti ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ilal3x , utilizator 10:20, 2 Martie 2013
Asigurătorul nu poate motiva legal neacoperirea evenimentului asigurat, notificati acest lucru,arătati ca maşina este într o unitate service autorizata şi trebuie sa achite devizul integral, dacă nu îl achitat-o dvs şi va îndreptati împotriva lor.
Va sfatuiesc sa acceptati varianta propusa de asigurator cu 3300 lei, iar diferenta sa o suportati dumneavoastra.
In opinia mea, solutia propusa de dvs. este neconforma cu legea. Pagubitul are dreptul la recuperarea integrala a prejudiciului. El trebuie sa ceara de la service un deviz complet si sa-l trimita societatii de asigurari. Daca aceasta nu plateste, nu ramane decat sa se adreseze instantei de judecata.
LucianBudacov a scris:

In opinia mea, solutia propusa de dvs. este neconforma cu legea. Pagubitul are dreptul la recuperarea integrala a prejudiciului. El trebuie sa ceara de la service un deviz complet si sa-l trimita societatii de asigurari. Daca aceasta nu plateste, nu ramane decat sa se adreseze instantei de judecata.


Aveti dreptate.

Trebuie vazut fisa de calcul a societatii de asigurari, pentru ca suma maxima care poate fi acosdata ca despagubire este cea rezultata pe dauna totala.
Daca asa a fost calculata atunci nu va ramine decit varianta instantei de judecata in care il citati pe vinovat si in garantie chemati si societatea de asigurari. Daca societatea de asigurari a acordat suma maxima atunci diferenta de bani o va suporta vinovatul de accident.
Intrucat nu ati furnizat suficiente date trebuie sa presupunem cauza pentru care asiguratorul nu achita integral contravaloarea reparatiei. Analizati daca nu cumva valoarea reparatiei depaseste valoarea autoturismului la data accidentului (calculata in conformitate cu prevederile ordinului CSA in vigoare la data accidentului). Faceti aceasta analiza si reveniti cu detalii.

Alte discuții în legătură

Dauna auto prea mica Silviu19xx Silviu19xx Am fost implicat intr-un accident de masina ca parte vatamata. Firma de asigurari a constatat dauna totala , oferindu-mi suma de 3000 lei. Masina mea este un ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca nutzzu nutzzu Buna ziua.Detin un ford escort din 1998,recent am fost implicat intr-un accident(nu eu am fost eu vinovat),iar devizul reparatiei pt masina mea este de 6.800 ... (vezi toată discuția)
Ofertă regie proprie din partea asigurătorului, în loc de daună totală. ce am de făcut ca să fiu despăgubit în mod corect? Lucian Andries Lucian Andries Am urmatoarea speta: in urma unui accident ( opel meriva, an 2004 )din care eu am iesit pagubit, de o luna de zile incerc ca am o rezolutie finala pentru ... (vezi toată discuția)