Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: desi in pv de sanctionare scrie clar ca am oprit auto , am fost amendat de politia locala pentru stationarea pe trotuar , cu amenda de 700 lei, in baza unei hotarari a Consiliului local din orasul respectiv . Va rog sa-mi spuneti daca este legala aceasta hotarare de consiliu si daca nu ar fi fost normal sa mi se aplice o amenda conform codului rutier?? Care este articolul din codul rutier cu amenzile pentru aceasta contraventie ??
Asa stiu si eu , art.150 din codul fiscal spune clar ca cel care livreaza plateste tva, insa primaria insista sa recupereze tva-ul de la cei care au cumparat terenuri. Mentionez ca este stipualt si in contractul de vanzare cumparare ca vanzatorul (adica primaria ) a primit intreaga contravaloare a terenului . De unde ar fi trebuit sa stiu eu daca pretul contine tva sau nu??? Mi se pare o aberatie ce se intampla , insa, avand in vedere ca nu ar fi prima aberatie din tara asta , as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac . Va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in anul 2008 , am cumparat de la primaria orasului un teren. Pretul a fost stabilit prin hotararea consiliului local. Am achitat integral pretul pe care mi l-au cerut si mi s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare la notariat . Acum, in 2013, primaria vine si imi spune ca in urma unui control de la finante s-a constatat ca nu s-a perceput tva si ca as fi obligat sa achit tva-ul aferent terenului . Cum este posibil ??? Inca o data va spun , pretul nu -am stabilit eu si nici nu stiu daca cuprindea tva sau nu , insa eu l-am achitat integral. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ce as putea face in acest caz. Este vorba despre multi bani , care , nu din vina mea nu au fost achitati la stat.