avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Activitate aly1965

Activitate aly1965

Răspuns la discuția amenda contraventionala
multumesc mult.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: desi in pv de sanctionare scrie clar ca am oprit auto , am fost amendat de politia locala pentru stationarea pe trotuar , cu amenda de 700 lei, in baza unei hotarari a Consiliului local din orasul respectiv . Va rog sa-mi spuneti daca este legala aceasta hotarare de consiliu si daca nu ar fi fost normal sa mi se aplice o amenda conform codului rutier?? Care este articolul din codul rutier cu amenzile pentru aceasta contraventie ??
Răspuns la discuția ref.tva de plata teren
Multumesc mult.
Răspuns la discuția ref.tva de plata teren
Asa stiu si eu , art.150 din codul fiscal spune clar ca cel care livreaza plateste tva, insa primaria insista sa recupereze tva-ul de la cei care au cumparat terenuri. Mentionez ca este stipualt si in contractul de vanzare cumparare ca vanzatorul (adica primaria ) a primit intreaga contravaloare a terenului . De unde ar fi trebuit sa stiu eu daca pretul contine tva sau nu??? Mi se pare o aberatie ce se intampla , insa, avand in vedere ca nu ar fi prima aberatie din tara asta , as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac . Va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in anul 2008 , am cumparat de la primaria orasului un teren. Pretul a fost stabilit prin hotararea consiliului local. Am achitat integral pretul pe care mi l-au cerut si mi s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare la notariat . Acum, in 2013, primaria vine si imi spune ca in urma unui control de la finante s-a constatat ca nu s-a perceput tva si ca as fi obligat sa achit tva-ul aferent terenului . Cum este posibil ??? Inca o data va spun , pretul nu -am stabilit eu si nici nu stiu daca cuprindea tva sau nu , insa eu l-am achitat integral. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ce as putea face in acest caz. Este vorba despre multi bani , care , nu din vina mea nu au fost achitati la stat.