avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ref.tva de plata teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ref.tva de plata teren

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in anul 2008 , am cumparat de la primaria orasului un teren. Pretul a fost stabilit prin hotararea consiliului local. Am achitat integral pretul pe care mi l-au cerut si mi s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare la notariat . Acum, in 2013, primaria vine si imi spune ca in urma unui control de la finante s-a constatat ca nu s-a perceput tva si ca as fi obligat sa achit tva-ul aferent terenului . Cum este posibil ??? Inca o data va spun , pretul nu -am stabilit eu si nici nu stiu daca cuprindea tva sau nu , insa eu l-am achitat integral. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ce as putea face in acest caz. Este vorba despre multi bani , care , nu din vina mea nu au fost achitati la stat.
Cel mai recent răspuns: aly1965 , utilizator 10:37, 5 Martie 2013
Din experienta, va spun ca TVA il achita vanzatorul, nu cumparatorul .ANAF va notifica primaria sa achite tva -ul , nu pe dumv. O zi buna !
Asa stiu si eu , art.150 din codul fiscal spune clar ca cel care livreaza plateste tva, insa primaria insista sa recupereze tva-ul de la cei care au cumparat terenuri. Mentionez ca este stipualt si in contractul de vanzare cumparare ca vanzatorul (adica primaria ) a primit intreaga contravaloare a terenului . De unde ar fi trebuit sa stiu eu daca pretul contine tva sau nu??? Mi se pare o aberatie ce se intampla , insa, avand in vedere ca nu ar fi prima aberatie din tara asta , as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac . Va multumesc.
DACA in contrcatul de v-c, nu este stiult la pret si tva , inseamna ca nus-a platit TVA, suma este cea cu care v-ati inteles partile , deci primaria sa achite TVA . STATI LINISTIT , daca va tot ameninta , spuneti-le ca ii dati in judecata..... Instiintati totusi si finantele despre acest contract de vc.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.tva la cumparare teren miki_M miki_M Revin cu un subiect mai vechi, avand mai multe date si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008, in urma unei hotarari a consiliului local al orasului ... (vezi toată discuția)
Ref.tva de plata miki_M miki_M Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns: In anul 2008 am cumparat un teren de la primarie la un pret pe care mi l-au stabilit ei . Acum , ... (vezi toată discuția)
Vanzari apartamente "vechi" ,tva ? ili47 ili47 Buna ziua ,asi dori informatii ,lammuriri la situatia urmatoare: Pf .neregistrat platitor de TVA,vinde 6 apartamente in anul 2011 .Proces verbal de receptie ... (vezi toată discuția)