avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda contraventionala

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: desi in pv de sanctionare scrie clar ca am oprit auto , am fost amendat de politia locala pentru stationarea pe trotuar , cu amenda de 700 lei, in baza unei hotarari a Consiliului local din orasul respectiv . Va rog sa-mi spuneti daca este legala aceasta hotarare de consiliu si daca nu ar fi fost normal sa mi se aplice o amenda conform codului rutier?? Care este articolul din codul rutier cu amenzile pentru aceasta contraventie ??
Cel mai recent răspuns: aly1965 , utilizator 09:50, 11 Martie 2013
Am constatat ca in Bucuresti exista astfel de HCL lovite de nulitate absoluta, in baza carora suntem sanctionati.In ce localitate s-a intamplat? Solutia e sa formulati plangere contrav. in 15 zile.
Art. 108. din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 prevede:
(1) Săvarşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe langă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
a) 2 puncte de penalizare pentru săvarşirea următoarelor fapte:

8. staţionarea neregulamentară;
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)
Art. 121/1 respectiv 101/2 din oug 195/2002 sunt abrogate? v_razvy v_razvy Buna ziua.Am fost sanctionat pentru depasirea vitezei intr-o localitate din Arges.In PV, agentul a completat la incadrarea faptei: art.121/1 din RAOUG ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)