avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate crocod

Activitate crocod

Unde se depune dosarul pentru Facultatea de Arhivististica?
Studentii din cadrul FAcultatii au dreptul la incadrare? ( cei de la taxa )
Buna seara,
Instanta a solicitat audierea si celui de-al doilea agent constatator care va confirma cele afirmate si consemnate de primul agent constatator la un alt termen anterior. Ce hotarare va lua in acest caz instanta? Cel mai probabil sa fie acuzati martorii pentru marturie mincinoasa?
As dori sa-mi explicati si mie daca se poate ce se intampla in urmatoarele situatii:
1.La un proces penal, pe fond exista contradictii in ce priveste cele declarate de inculpat cu cele declarate de martori. Cui va da dreptate instanta in final?
2. La procesul penal pe fond , la regimul circulatiei rutiere (circulatie pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere pentru nici o categorie) Speta: politistul a oprit masina in trafic, a constatat infractiunea prin proces verbal, iar neavand alti martori in zona a solicitat pasagerilor masinii sa fie martori. In fata instantei inculpatul fiind prieten cu martorii au declarat ca masina a fost oprita in alt loc deat cel consemnat in documetele de cercetare (p-v, declaratii), la proces a fost chemat si organul constatator (politistul) (a fost chemat unul, desi la constatare au fost 2) pentru lamuriri. Politistul a relatat faptele cum s-au petrecut si cum au fost ele consemnate in p-v si declaratii..Intrebare: ce se intampla cand inculpatul si martorii (prietenii inculpatului) si-au schimbat declaratiile, afirmand ca locul unde au fost opriti era altul decat un drum public (adica altul decat cel consemnat in p-v si declaratii), lucru dealtfel total neadevarat??? Cine va avea dreptate, politistul sau cei 4 prieteni care s-au inteles in prealabil intre ei ce si cum sa declare in fata instantei?