avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Activitate ciobanu-dan155

Activitate ciobanu-dan155

Răspuns la discuția Cand ma pot pensiona?
Daca nu aveti nici o perioada lucrata in grupa de munca,pensie limita de varsta la implinirea varstei de 65 de ani.
Pensie anticipata la varsta de 60 de ani, stagiul total de cotizare de 43 de ani.
Pensie anticipata partiala la varsta de de 60 ani, dar cu penalizare de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta.
Răspuns la discuția Varsta de pensionare
Diminuarea va fi de 34,50%
Conform art.150(4) termenul de solutionare a contestatiilor este de 45 zile, daca in 45 de zile nu primiti raspuns(sub un an de zile nu va raspunde) puteti chema in judecata casa de pensii judeteana si CCC. La tribunal CCC este reprezentata de casa de pensii si invoca exceptia prematuritatii actiuni, dar tribunalul o respinge, tocmai pentru ca trebuia sa raspunda in 45 zile de la data inregistrari acesteia.Sunt judecatori care le pun in vedere juristilor de la casa de pensii,ca la urmatorul termen se judeca daca nu primesc raspuns de la CCC.In felul acesta castigati timp altfel asteptati degeaba,caci raspunsul va fi acelasi. Sint cazuri rare cand CCC va da un raspuns pozitiv
In cazul in care nu asteptati termrnul de 45 zile,CJP va invoca exceptia prematuritatii, dupa acest termen putati oricand sa chemati CJPsi CCContestatii,in judecata,sunt judecatorii care nu mai asteapta raspunsul CCContestatii si judeca actiunea fara raspunsul CCC.
Răspuns la discuția Pensionare limita de varsta
Grupa 1 a de munca conform L263/2010, se asimileaza conditiilor deosebite de munca.
Aveti reducere de 4 ani si sase luni, deci la varsta de 60 ani si sase luni pensie limita de varsta
Răspuns la discuția Armata ca si vechime in munca
Conform L263/2010,armata,fiind stagiu asimilat, se ia in calcul la iesirea la pensie,la limita de varsta.Din datele furnizate de dumneavoastra puteti iesi la pensie limita de varsta cand impliniti varsta de 53ani si sase luni.Pentru 23 de ani conditii speciale,aveti reducere 11 ani si sase luni.Varsta standard de pensionare fiind 65 ani pentru barbati.
Răspuns la discuția Stabilire grupa de munca
Adeverinta pe care Societatea v-o elibereaza la cerere ,conform anexa 14 din HG 257/2011,iar refuzul de a va elibera, va da dreptul de a chema Societatea in instanta.
Puteti chema in instanta casa de pensii,fara a primi raspunsul de la Comisia de Contestatii,conform art 150(4). Medierea va intra in vigoare incepand cu 01. 08. 2013.