avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stabilire grupa de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stabilire grupa de munca

in perioada 1992-2001 am lucrat tehnician in cadrul unui serviciuunde s-a acordat grupa II, un coleg a dat in judecata si a castigat, acum RU mie nu mi-a acordat adeverinta pentru grupa II cum procedez in continuare
Cel mai recent răspuns: ciobanu-dan155 , utilizator 06:01, 8 Iulie 2013
Solicitati in scris firmei respective, prin adresa trimisa prin posta, cu confirmare de primire, eliberarea unei adeverinte, cu respectarea formularului din anexa 12 si/ sau anexa 13 (in functie de perioada lucrata) la Normele de aplicare a legii pensiilor publice, aprobate prin HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
Daca firma refuza sa va elibereze adeverinta, puteti deschide actiune in instanta si pe langa eliberarea adeverintei, sa solicitati si plata cheltuielilor de judecata, respectiv daune materiale (pentru perioada in care nu beneficiati de pensie marita) si daune morale pentru refuz de eliberare adeverinta.
Adeverinta pe care Societatea v-o elibereaza la cerere ,conform anexa 14 din HG 257/2011,iar refuzul de a va elibera, va da dreptul de a chema Societatea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, va rog sa ma lamuriti: anterior 2001 am lucrat in ... mpetrea mpetrea Buna seara, Va rog sa ma lamuriti: Anterior 2001 am lucrat in grupa 1 cu 75%.Am dat uzina in judecata si am obtinut grupa 1 cu 100%.Ulterior am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Grupe de munca ralucacserei ralucacserei Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: In ce conditii se pot acorda in prezent grupele de munca, in situatia in care o persoana a iesit la pensie in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta activitate grupa i de munca nevalorificata la recalcularea pensiei natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine ..... daca se incadreaza s-au nu in grupa si care este motivul respingerii si cum trebuie intocmita adeverinta ... (vezi toată discuția)