Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti:
Anterior 2001 am lucrat in grupa 1 cu 75%.Am dat uzina in judecata si am obtinut grupa 1 cu 100%.Ulterior am beneficiat de conditii speciale pentu un loc de munca si o activitate cuprinse in Anexele 2 si 3 din Legea 263.
Pentru reducerea varstei de pensionare faptul ca am obtinut 100% in instanta m_a avantajat,dar pentru stabilirea punctajului mediului anual,din cauza faptului ca uzina refuza eliberarea unei adeverinte conform Anexei 12 din leg 263,perioada anterioara lui 2001 nu poate fi asimilata conditiilor speciale.Cei care au avut 100% fara a actiona in instanta au obtinut adeverinte ,dar celor care au au dat uzina in judecata nu li se precizeaza faptul ca anterior 2001 si-au desfasurat activitatea conform Anexelor 2 si 3(Art 30.pct e din Legea 263).Sper ca m am facut inteles.Multumesc.
Solicitati firmei sa va elibereze adeverinta necesara conform anexei 12 din HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare. Anexati copie xerox dupa hotararea judecatoreasca definitiva prin care ati castigat gr.1 de munca cu 100 %. Nu ati trimis copie dupa HJ la firma. la data castigarii ininstanta ? Nu va elibereaza adeverinta, probabil, deoarece in evidentele/ documentele lor figurati cu 75 %.
Pentru refuz eliberare adeverinta puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei si cere daune materiale si/ sau daune morale.
Multumesc pentru raspuns.Mi s a eliberat adeverinta ,dar nu ca cea din anexa 12.Se spune doar ca anterior 2001 am avut grupa 1 cu 100 % conform hotararii judecatoresti,fara pomenirea Anexelor 2 si 3,ceea ce nu ma ajuta.
Pensie anticipat.
roxanaioana
Buna sera.Tatal meu este nascut in august 1959 si as dori sa stiu daca poate iesi in pensie anticipat.Lucreaza din 1977, 1977-1985grupa 2;1985-1991grupa1 iar ... (vezi toată discuția)