avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta activitate grupa I de munca nevalorificata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta activitate grupa I de munca nevalorificata la recalcularea pensiei

buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine ..... daca se incadreaza s-au nu in grupa si care este motivul respingerii si cum trebuie intocmita adeverinta respectiva ca sa se incadreze .Tatal meu a lucrat din anul 15.01.1965 -01.05.1990 la IFET in meseriile de,incarcator padure , mecanic ferastrau, drujbist , in anul 2011 i-sa eliberat o adeverinta de grupa I de munca in care se specifica de la fostul IFET ca se incadreaza in grupa I a de munca cu 100% cu avand functia de incarcator, drujbist....domnii de la pensii iau respins decizia pe motivul ca nu este intocmita conform prev.HG 620/1992 cu drept de contestatie de 30 zile ...va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:23, 2 Martie 2012
Nu va putem spune noi daca tatal dvs. a lucrat in grupa I de munca. Asta rezulta din evidentele angajatorului si din carnetul de munca si/sau din adeverintele eliberate tatalui dvs.

HG nr. 620/1992 a fost abrogata in februarie 2001, prin HG nr. 261/2001. Nu ati precizat cand a iesit tatal dvs. la pensie iar din titlu rezulta ca este vorba despre recalcularea drepturilor de pensie. Cu toate acestea, apreciez ca motivarea deciziei de respingere este absurda. Tatalui dvs. i-a fost emisa adeverinta in anul 2011, an in care sunt in vigoare prevederile Legii nr. 263/2010 si HG nr. 257/2011. Potrivit art. 126, alin. (1) din HG nr. 257/2011, adeverintele prin care se atesta ca persoanele au lucrat in grupe de munca se intocmesc potrivit modelului prevazut in anexa nr. 14 a acestui act normativ.
Art. 126
(1) Adeverintele prin care se atesta faptul ca in anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele si-au desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca se intocmesc potrivit modelului prevazut in anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate in evidentele angajatorilor sau ale detinatorilor legali de arhive.
(2) Angajatorii sau orice alti detinatori legali de arhive sunt obligati sa elibereze aceste adeverinte, in termen de 30 de zile de la data solicitarii, fara a percepe taxe sau comisioane.
...............................................
(6) Pentru a putea fi valorificata, adeverinta mentionata la alin. (1) se completeaza in mod obligatoriu la toate rubricile prevazute.

Puteti citi HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 pe prima pagina a forumului "Pensionari si probleme juridice legate de pensii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca? CYBORG CYBORG Buna seara! Am lucrat (si) in industria petrochimica(C.P.Brazi-Ploiesti si C.P.Teleajen-Ploiesti), la trei schimburi, cu toxicitatea respectiva(ne dadea ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea grupelor de munca rat maria rat maria Va rog sa-mi spuneti cum trebuie procedat in situatia urmatoare : un angajat al unui santier de constructii , in functia de sef depozit , beneficiaza de HG ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg de ce nu ma incadrez la grupa speciala de munca? bg2 bg2 Nu inteleg de ce nu ma incadrez la grupa speciala de munca daca pe adeverinta eliberata de angajator scrie: In perioada 31.03.1990-01.04.2001 a fost incadrat ... (vezi toată discuția)