Va rog sa-mi spuneti cum trebuie procedat in situatia urmatoare :
un angajat al unui santier de constructii , in functia de sef depozit , beneficiaza de HG 1227/1990 .Lucreaza timp de 10 ani in acel santier , in aceeasi functie , pentru perioada 1989-1992 , are trecut in cartea de munca faptul ca beneficiaza de grupa a II a de munca , iar pentru 1993-2000 are adeverinta de grupa in baza aceleiasi hotarari de guvern. La depunerea dosarului de pensionare nu i se recunoaste grupa de munca trecuta in adeverinta , pe motiv ca functia indeplinita nu se incadreaza in grupa a II a de munca .Intre timp santierul s-a desfiintat.
Ce trebuie sa faca acel angajat pentru a putea beneficia de inscrisul din adeverinta.
Adeverinta primita pentru intreaga perioada lucrata in grupa de munca trebuie sa fie intocmita cu respectarea anexei 14 din HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare si sa fie insotita de documentul intern al firmei prin care anual, persoana respectiva a fost nominalizata ca beneficiar de grupa de munca.
Va trebui sa aflati firma care a preluat arhiva de la santierul respectiv, intre timp desfiintat si sa solicitati o astfel de adeverinta si copii dupa deciziile respective. Arhiva se poate regasi la Arhivele nationale din judetul dvs.
Daca veti avea adeverinta si deciziile de nominalizare si se refuza in continuare incadrarea in grupa de munca, puteti actiona in instanta, Casa judeteana de pensii.
Va multumesc pentru raspuns , dar adeverinta a fost intocmita in 2001 , asa cum se cerea la acel moment , alti colegi au putut sa le foloseasca atunci , nu le mai putem schimba. ce mai putem face acum?
Va trebui sa aflati unde este depusa arhiva (date puteti afla de la Registrul comertului din judetul unde era inregistrat santierul respectiv sau de la Arhivele nationale) si sa solicitati o noua adeverinta.
Iesire la pensie
Florin57
Buna ziua,
Dupa cum am mai spus am 33 ani vechime, 11 ani grupa I 2 ani si 10 luni grupa II, 5 ani de facultate la zi si 9 luni armata.Am primit deja un ... (vezi toată discuția)