avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa a doua de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa a doua de munca

Buna ziua! Am 60 de ani si nu pot sa bag dosarul pentru pensie ca nu am grupa trecută pe cartea de munca, este vorba de 22 de ani la care nu am grupa trecută. In situația mea mai sunt câtva colegi de munca. La firma care am lucrat nu mai este nimeni sa imi calculeze grupa. Cartea de munca o am. As dori sa găsesc un avocat sa ne reprezinte in instanța pentru a ne câștiga grupa
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 15 Septembrie 2018
Regulament Forum

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac astfel :
- prin intermediul mesageriei private,

- prin alegerea unui consultant din Catalog
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...
Inteleg ca firma exista, dar nu mai are angajati care sa poata calcula (!?) grupa.
Nu trebuie calculat nimic. Trebuie emisa o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare. Adeverinta se elibereaza in baza documentelor existente in arhiva firmei (daca acestea au fost intocmite la timpul potrivit de catre firma, s-a obtinut avizul ITM pentru locuri de munca incadrate in grupa de munca si s-au emis decizii anuale pentru nominalizare lucratori beneficiari de grupa de munca).
Puteti face o solictare scrisa catre firma, cu nr. de inregistrare/ data in sensul emiterii adeverintei invocand prevederile legale.
Solicitarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Angajatorul este responsabil de emiterea adeverintei.
Daca documentele susmentionate nu au fost emise, nu veti putea primi adeverinta.
Va mulțumesc pentru răspuns!
Problema mare este ca firma nu își mai desfășoară activitatea de mai bine de 15 ani. Nu se mai știe nimic de acționari, nu știu nici unde sa găsesc arhiva ... firma a fost mare , a avut un număr foarte mare de angajați înainte de 1989, apoi a fost privatizata, ca toate de altfel, sa tăiat si sa dus la fier vechi, iar noi acum nu știm cum sa ne găsim arhiva si nici cine sa ne dea adeverinata aceia.....
Despre ce societate este vorba?
Buna ziua! Era vorba de metalurgica Pogoanele, o filiala a IPIC-CF actuala VAE APCAROM

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime andreeamuresan andreeamuresan unde gasesc detalii privind adresa si sediul unor fabrici la care tata a lucrat in anul 1978: autobaza transporturi dej- ITA cluj; si combinatul de utilaj greu ... (vezi toată discuția)
Acordarea grupei de munca gabrrii gabrrii A lucrat 30 de ani ca mecanic agricol in brazda in carnetul de munca nu a fost trecuta grupa de munca.Arhiva SMA a fost preluata de primarie si din documentele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si la multi ani ! ( doamnelor si domnisoarelor) . ma ... Ioan Doru Morteanu Ioan Doru Morteanu Buna ziua si LA MULTI ANI ! ( doamnelor si domnisoarelor) . Ma numesc Ioan Doru Morteanu. Pentru intocmirea dosarului de pensionare am nevoie de adeverinte de ... (vezi toată discuția)