avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate crapul2

Activitate crapul2

Buna seara!
Am cumparat un produs din Dedeman cu o valoare destul de mare.Este vorba mai exact de un motocultor.Se intampla ca dupa efectuare rodajului conform instructiunilor din manualul de utilizare am constatat ca motorul a consumat aproximativ 10% din cantitatea de ulei.Lucru ce nu este normal si ca urmare produsul este defect.
Legea 449/2003 la art.11.zice ca in cazul lipsei conformitatii,consumatorul are dreptul de a solicta vanzatorului in primul rand repararea produsului,sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata.
Eu daca ma duc cu produsul la garantii,pot solicita doar inlocuirea produsului cu unul nou?fara repararea acestuia?
Produsul are 5 zile de cand l-am cumparat .
Multumesc anticipat !
Conform codului fiscal impozitul pe teren,constructii si autoturisme care nu depasesc suma de 5o ron,inclusv,mai beneficiaza de bonificatia de 10% ?
Buna seara!
Va rog daca se poate un raspuns la o intrebare.
Pentru anul 2005 figuram in evidenta Adm. Fin.Publice ale orasului de resedinta cu suma de 442 ron.Am platit suma in anul 2009 dar am ramas cu o alta suma care reprezinta accesorii.In urma contestatiei facute pe data de 5.03 2013 si admise primesc astazi acasa o adresa prin care mi se comunica ca au facut o eroare de calcul,si ca urmare sunt scazut din evidenta lor cu suma respectiva si accesoriile aferente pentru care au fost emise decizii de corectie.Anexat primesc i un formular de DECIZIE DE IMPUNERE ANUALA.:
randul 11. Impozit pe venitul net anual datorat = 0
randul 14 Obligatii stabilite privind platile anticipate = 442
randul 15 Diferente de impozit anual de regularizat in minus= 442
Diferenta constatata in minus in suma de 442 ron se compenseaza cu obligatiile neachitate in termen din anul fiscal curent(mentionez ca nu am),iar diferenta se restituie.
Intrebarea este:se mai restituie suma respectiva sau este prescrisa din cauza ca au trecut mai mult de 5 ani?Mentionez din nou ca eroare le apartine lor si nicidecum mie.Stiu si ca statul ia bani si greu sau deloc da inapoi.
Nici in adresa si nici in decizia de impunere nu se mentioneaza ca suma este prescrisa.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
O seara placuta?

Buna seara!
Va relatez si eu in cateva fraze ,ceva la care va rog un raspuns,daca ma puteti ajuta.
In anul 2002 am deschis o autorizatie pers.fizica pe Consiliul jud.Botosani ,din motiv ca locuiesc intr-un oras din judet unde nu se eliberau astfel de autorizatii(respectiv taximetrie),conform Decret.Legenr54/1990.Am functionat din data de 04.04.2002,pana la 1.01.2003 deoarece nu am mai vizat autorizatia din cauza Legii nr.507 din 12.07 2002(lege care abroga Dl.54/1990)Legea 507 spune ca persoanele care au fost autorizate merg la primariile de care apartin si functioneaza pe vechea autorizatie 1 an de la data publicarii Legii 507 in M.O(respectiv 06.082002 pana pe 06.08.2003)Dupa aceasta data vechile autorizatii isi inceteaza de drept valabilitatea(art.19.alin1)Ca urmare eu nu am mai inchis autorizatia mergand pe ideea ca o va face cel care m-a autorizat.Am primit pe rand somatii de plata ba chiar am mai si platit din suma care crestea zi de zi.In anul 2011 luna septembrie C.A.S.S a incheiat un protocol cu fiscul din oras si m-au gasit dator si la sanatate cu suma de 256ron si majorari de 455.ron,fara sa am contract cu C.A.S.S pentru perioada 2002 -2006.Si totusi autorizatia a afost inchisa incepand cu data de 01.01.2007,nu stiu cum si de catre cine .Pentru perioada 2003-2006 cat nu am mai functionat,am fost bombardat trimestrial cu impozit pe venit ,dobanzi si penalitati.Am facut scris de curand la Adm.Fin.si am contestat sumele,cerand si modalitatea de calcul a acestora ,insa au omis sa faca acest lucru in adresa pe care am primit-o.Daca autorizatia a incetat de drept in august 2003 in baza a ce mi se impuneau trimestrial sume de plata si apoi majorari la ele.
Acestea fiind zise,in speranta ca ma puteti indruma ce am de facut in cotinuare(banuiesc ca in instanta pentru ca la Adm.Fin.ma lovesc de indiferenta),va multumesc anticipat pentru raspuns