avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozitelor.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozitelor.

Conform codului fiscal impozitul pe teren,constructii si autoturisme care nu depasesc suma de 5o ron,inclusv,mai beneficiaza de bonificatia de 10% ?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:02, 12 Martie 2016
Nu.
Cod fiscal:
[ link extern ]

ART. 462 - Plata impozitului/taxei
...
(3) Impozitul pe clădiri, datorat aceluiași buget local de către contribuabili, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată.

Art 467
...
(3) Impozitul pe teren, datorat aceluiași buget local de către contribuabili, persoane fizice și juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată.

Art 472
...
(3) Impozitul anual pe mijlocul de transport, datorat aceluiași buget local de către contribuabili, persoane fizice și juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plătește integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deține în proprietate mai multe mijloace de transport, pentru care impozitul este datorat bugetului local al aceleiași unități administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe mijlocul de transport cumulat al acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata impozit primarie . parfi63 parfi63 Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Hcl poate să anuleze dreptul la bonificația de 10% pentru valoarea impozitului mai mică de 50lei? flxan_b flxan_b Poate o hotărâre de consiliu local să anuleze dreptul la bonificația de (până la) 10% pe motiv că valoarea impozitului pe clădire/teren este mai mică ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite Angela71 Angela71 Buna ziua , am fost ieri si am achitat integral impozitul si alte taxe mi s-a spus ca numai este valabil cu bonificația stabilită de către consiliile locale ... (vezi toată discuția)