avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantii produse
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantii produse

Buna seara!
Am cumparat un produs din Dedeman cu o valoare destul de mare.Este vorba mai exact de un motocultor.Se intampla ca dupa efectuare rodajului conform instructiunilor din manualul de utilizare am constatat ca motorul a consumat aproximativ 10% din cantitatea de ulei.Lucru ce nu este normal si ca urmare produsul este defect.
Legea 449/2003 la art.11.zice ca in cazul lipsei conformitatii,consumatorul are dreptul de a solicta vanzatorului in primul rand repararea produsului,sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata.
Eu daca ma duc cu produsul la garantii,pot solicita doar inlocuirea produsului cu unul nou?fara repararea acestuia?
Produsul are 5 zile de cand l-am cumparat .
Multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Produs defectat in cadrul termenului de garantie dddgab dddgab Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la ... (vezi toată discuția)
Produs cumparat acum un an, trimis de 3 ori in service si tot defect este ContSters307758 ContSters307758 Buna ziua, Am o tableta cumparata acum un an si pana acum a fost trimisa in service de 3 ori. In continuare am aceleasi probleme cu ea.Rrevine din service, ... (vezi toată discuția)
Achitarea costurilor de retur produs cristian15020 cristian15020 Exista o prevedere legala care sa oblige comerciantul sa suporte cheltuielile de transport tur retur pentru un produs care s-a defectat in timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)