avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs defectat in cadrul termenului de garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs defectat in cadrul termenului de garantie

Am cumparat un toaster care s-a defectat dupa 10 luni si cateva zile de la cumparare. Garantia este, conform certificatului, de 12 luni. Daca il voi da la reparat in cadrul termenului de garantie ma gandesc ca este foarte probabil ca acesta sa se defecteze din nou curand dupa expirarea termenului de garantie (este un produs no-name, m-am cam pacalit cand l-am achizitionat).

Intrebarea mea este : am dreptul sa solicit restituirea banilor in locul repararii produsului ? Care este legea (reglementarea legala) care ar mentiona situatia respectiva ?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:47, 24 Octombrie 2012
obligatia este de reparare in termenul de garantie
Nu puteti cere banii decat daca:
- service-ul va da negatie de reparare (o hartie in care scrie ca produsul nu poate fi adus la conformitate), si
- magazinul nu va poate inlocui produsul cu unul exact la fel iar dvs. nu vreti sa il inlocuiasca cu unul mai scump la care sa platiti diferenta.

Legea 449/2003 republicata:
Art. 11
(1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.
(2) O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:
a) valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate;
b) importanta lipsei de conformitate;
c) daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator.
(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu are un produs identic pentru inlocuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon cu defect dupa 2 zile mikloshorvath mikloshorvath Buna, am cumparat un telefon si dupa 2 zile, s-a blocat. Dupa scoatere/reintroducere a acumlatorului, s-a revenit. Insa telefonul am cumparat ca si cadou ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Produse defectuoase Saturnine Saturnine Buna ziua, Am tot cautat pe internet dar nu am gasit un raspuns concet . Daca achizitionez un produs ( sa zicem o pompa de bicicleta) ma duc cu ea acasa sa ... (vezi toată discuția)