avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Activitate Geanina_C

Activitate Geanina_C

Buna ziua,
As dori sa dau spre folosinta, autoturismul personal, surorii mele, care are domiciliul stabil in alt judet fata de mine.
Am vrut sa fac o procura noratiala, prin care o imputernicesc sa ma reprezenteiîn fata organelor de asigurare în legătură cu respectivul autoturism, la Poliţie, precum şi oriunde va mai fi necesar (va putea efectua reparaţii, ITP, deblocare/ridicare auto de la firma de ridicare in caz de ridicare auto, etc ….. formalităţi legale necesare oriunde va fi necesar)
Am inteles ca odata cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil nu se mai face procura respectiva, ci contract de comodat.
Intrebari:
- Contractul de comodat trebuie neaparat autentificat la notariat?
- Contractual de comodat, neautentificat la notariat, este suficient (impreuna cu talon, CIV – in original) pentru a ridica de exemplu autoturismul de la firma de ridicari auto in caz de parcare in loc nepermis?
- Contractual de comodat, neautentificat la notariat, este suficient (impreuna cu CIV – in original) pentru a ridica de exemplu talonul de la Politie in caz de retinere talon pentru lipsa unui bec? :(
Multumesc,
Am o intrebare pentru m-ella2005: sunteti cumva executor de profesie (avand in vedere ca veniti mereu cu solutii de executare silita)? Aveti idee cat costa un astfel de serviciu? Merita sa platesti 140 lei un executor doar pentru a trimite o notificare oficiala si sa nu recuperezi nimic de la tata? Merita timpul pierdut cu cautarea unui executor, sa fie cat mai aproape de serviciu, sau de casa, sa pot sa plec de la serviiciu pentru ca executorul are program pana la ora 16.00 sau 17.00. Si ce am recuperat? Nimic: doar ma prezint in instanta cu inca o hartie si demonstrez ca am facut aproape tot ce era omeneste posibil pentru a beneficia de 100 lei pensie de intretinere lunara pentru copil.
si referitor la ce ati mai scris "Daca debitorul nu are loc de munca si nu realizeaza venituri din alte surse, nu este intrunita conditia relei credinte. Pe de alta parte, daca debitorul se afla in cautarea unui loc de munca, dar nu resueste sa se angajeze, poate ar trebui sa fiti totusi ingaduitoare si sa intelegeti lipsa locului de munca. Luati in calcul faptul ca, legea stipuleaza faptul ca sotii isi datoreaza intretinere. Daca ati mai fi fost casatoriti, iar el ar fi ramas fara lor ce munca ce ati fi facut? Ati fi dat fuga la parchet sa-l reclamati ca nu aduce bani acasa?" daca nu sunteti in cunostinta de cauza despre cazul respectiv aceste sfaturi nu cred ca-si au rostul.

Buna ziua,
In urma pronuntarii divortului, minora in varsta de 7 luni mi-a fost incredintata mie. Tatal ei, la momentul respectiv (in anul 2009), nu avea niciun loc de munca stabil, motiv pentru care i-a fost stabilita pensia alimentara de 100 RON. Intre timp am aflat ca respectivul s-ar fi angajat dar nu stiu unde anume lucreaza si pe ce salariu. As vrea sa ma sfatuiti ce si cum sa fac pentru derularea actiunii de recalculare a pensiei si sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
- Cum pot sa aflu unde anume lucreaza si pe ce salariu pentru a putea demara actiunile de recalculare a pensiei alimentare?
- Daca la momentul actiunii tatal face dovada ca nu lucreaza, exista riscul sa mi se recalculeze pensia si sa plimesc mai putin de 100 de ron?
- Pot sa pornesc actiunea daca nu stiu unde lucreaza si pe ce salariu, si sa invoc faptul ca la stabilirea acestei pensii (100 ron) s-au avut in vedere nevoile minorei si posibilitatile materiale ale tataului la acea data (iunie 2009)?
Va multumesc!
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: societateala care lucrez, in urma incheierii unui contract de livrare marfa, a luat in garantie doua Bilete la Ordin in alb, avalizate, din partea cumparatorului. Ca urmare a neplatii marfii livrate, s-au introdus pe circuitul bancar cele doua bilete la ordin. Acestea au fost refuzate la plata, pe motiv: lipsa totala disponibil, prezentate la plata dupa expirarea termenului de prezentare (scadenta BO a fost in data de 7 feb, refuzat la plata - 12 feb 2013).
Intrebare: Biletele la Ordin mai au valoare de titlu executoriu in acest caz? (daca au fost refuzate pe motiv de prezentare plata dupa expirarea termenului de prezentare)