avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minori- neplata ; consecinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minori- neplata ; consecinte

Am facut la parchet o plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere pentru cei doi copii minori.....dupa care am fost chemata la politie pentru a da o declaratie.La politie a fost chemat si fostul sot care a declarat ca nu lucreaza.Domnul politist mi-a zis ca nu are ce sa-i faca ,pentru ca fostul sot nu lucreaza si nu poate sa-l oblige sa plateasca pensia de intretinere pentru cei doi copii minori.Am si eu o intrebare:chiar nu exista nici o lege care sa apere un copil minor?dar TATAL are drepturi asupra copiilor dar OBLIGATII ....NU.in ce tara traim oameni buni????????
Pentru recuperarea sumelor restante, dv aveti la indemana calea executarii silte a eventualelor bunuri pe care debitorul le detine in proprietate.
Plangerea penala pentru neplata are ca scop pedepsirea debitorului obligatiei de intretinere daca acesta realizeaza venituri si nu plateste pensia datorata copiilor din rea credinta. Cu alte cuvinte, are cu ce, dar nu vrea. Daca debitorul nu are loc de munca si nu realizeaza venituri din alte surse, nu este intrunita conditia relei credinte.
Pe de alta parte, daca debitorul se afla in cautarea unui loc de munca, dar nu resueste sa se angajeze, poate ar trebui sa fiti totusi ingaduitoare si sa intelegeti lipsa locului de munca. Luati in calcul faptul ca, legea stipuleaza faptul ca sotii isi datoreaza intretinere. Daca ati mai fi fost casatoriti, iar el ar fi ramas fara lor ce munca ce ati fi facut? Ati fi dat fuga la parchet sa-l reclamati ca nu aduce bani acasa?
multumesc pentru mesaj.....dar vroiam un sfat de la cineva in masura sa mi-l dea,adica de la un avocat.Un om sta o luna ,doua fara servici dar in final isi gaseste......nu doi.are masina dar nu are servici.......dar nu isi permite o pensie pentru copii.
Doamna, in loc sa solicitati sfat de la cineva care nu vi-l da, mai bine cititi cu atentie ce a spus in mod corect colega: executati-l!
Ce ati dorit de la politie? De la politie nu va primiti banii.
Buna. In (aprilie-iunie) 2011 am facut si eu plangere la politie pt ca fostul sot nu ii dadea fiicei mele pensia de intretinere de 2 ani si ceva. Politia mi-a spus ca nu ii pot face nimic ca el nu are cum sa imi dea banii ca nu lucreaza si cum pot sa am pretentii in acest caz. Am incercat sa ii execut bunurile dar fostul sot nu are nici un bun pe el, toate sunt pe noua lui sotie. Fostul sot a lucrat in 2010 aproximativ 4 luni cu carte de munca si atunci politia a trimit dosarul la parchet . Procurorul l-a scos de sub urmarire si am facut plangere impotriva ordonantei date de procuror la prim-procuror. Si acesta l-a scos de sub urmarire si atunci am facut plangere la instanta impotriva ordonantei date prim-procuror.Am ajuns cu dosarul in instanta si pana in prezent fostul sot la somatia judecatorului mi-a dat 2300 de ron iar in 2 iulie 2013 imi va mai da 800 ron . Nu a existat nici un rechizitoriu si atunci fostul sot o sa imi dea doar banii pana in martie 2011 cand am depus plangera desi procesul a inceput doar in mai 2012 ...nu o sa imi retrag plangerea avand in vedere ca el nu doreste sa imi dea pensia si pt perioada cat a durat cercetarea , urmarirea si procesul penal adica inca 2 ani. Judecatorul a spus ca pt banii din iunie 2011 si pana in prezent sa fac o noua plangere! Nu mi se pare logic sa imi retrag plangerea de abandon acum ca apoi dupa 3 zile sa fac din nou plangere de abandon ! Din punctul meu de vedere abandonul continua avand in vedere ca nu doreste sa dea pensia la zi si o da doar pe cea pt 2009-2011 si va ramane restant pt 2011-2013. Probabil ca judecatorul ii va da o amenda sau o condamnare cu suspendare iar eu nu o sa mai pot ajunge cu un nou dosar in instanta avand in vedere ca nu va mai face greseala sa lucreze cu acte iar politia nu va mai trimite dosarul la parchet. Mai trebuie sa imi dea 5000 ron.....
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
kyrakyra_65, utilizator
Din punctul de vedere al pensiei alimentare, cel mai corect ar fi CUSTODIA COMUNA, adica copilul sa fie valiza-2 saptamani la unul, 2 saptamani la altul, sa aiba camera lui la fiecare dintre parinti si haine, incaltaminte, rechizite asisderea.
Asa nu s-ar mai pune problema contributiei banesti si a cuantumului acestuia. Asa se procedeaza in Franta si, facand abstractie ca acel copil va fi un adult dezechilibrat, instabil comportamental, nu se mai pune problema vacantelor, pensiei alimentare, nu mai poti acuza pe celalalt ca-ti cheltuie banii sau ca are reavointa. Mai greu e cu scoala, daca unul locuieste la Paris, iar celalalt la Lyon, dar se gaseste si pentru asta o rezolvare.

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara claudiaalex claudiaalex buna dimineata ! sunt divortata de sotul meu din 2011 si in urma sentintei divortului a fost obligat la plata pensiei de intretinere , am divortat de comun ... (vezi toată discuția)
Nerespectare sentinta de divort: pensie alimentara,revenire la nume avut anterior.. Tiroma Tiroma Buna.Am si eu o intrebare(pe care l-am pus deja la toate organele competente; p olitie,judecatorie,parchet..etc) Mentionez ca am citit toate discutiile in ... (vezi toată discuția)