Desi sunt de acord ca astfel de tati nu-si merita numele, sunt de parere ca efortul dvs este inutil si (in contextul legal actual) efortul depus de dvs si de copilul dvs nu este justificat de castigul pe care l-ati putea obtine.
Despre plata pensiei de intretinere de catre stat ... cred ca se intampla deja si poarta numele de alocatie.
Parerea mea.
castigul va veni la un moment dat si fiecare va primi ceea ce merita.sunt ferm convinsa ca va face condamnarea cu executarea pedepsei.avand deja o condamnare anterioara exact ptr aceeasi fapta.trebuie doar rabdare si sunt convinsa ca in momentul in care vor fi pusi in situatia de a primi pedeapsa cu executare vor plati de buna voie...atunci cu siguranta vor avea de unde!nu pot sa cred ca fostul meu sot prefera sa stea inchis in loc sa faca bani plecand in continuare in voiaje!
Pensie de intretinere: Instanta obliga parintele la plata lunara a unei sume in favoarea copilului, cu incepere de la...si pana la majoratul copilului.
Sunt sigura ca nici o mama nu apeleaza la ajutorul autoritatilor "for fun", ci pt ca sunt nevoite. Unele dintre noi chiar au nevoie de acele sume lunare, altele, chiar daca nu depindem de acea fabuloasa suma, ne trezim in sit in care suntem intrebate "pai si cum demonstrati ca nu a trimis pensia, aveti depusa plangere?"
da,ar fi fost interesant ca statul sa plateasca pensia de intretinere in locul parintilor care desi au venituri demonstrate nu vor sa plateasca si nici nu ai ce executa ptr ca si le ascund foarte bine.plateste tu stat ptr acei copii care trebuie sa astepte acesti bani care vor veni sau nu dupa 4 ani de procese.copilul ala are nevoie zilnic de atatea lucruri,cine e de vina ptr faptul ca aceste procese sunt interminabile si dureaza atat de mult?cum protejeaza statul acesti copii?asa cum bine spunea cineva mai sus...descurca-te tu stat sa recuperezi acesti bani sa vezi cum este!de fapt aceasta este lupta nostra ptr ca daca pedeapsa ar fi aplicata mai repede si mai drastic nu s-ar mai intampla toate aceste porcarii!
Am facut plangere in aprilie 2011 pt neplata pensiei pt 2009- aprilie 2011...S-a dat solutia in 9 iulie 2013,,,,,I s-a dat o mustrare si cheltuieli judiciare de 100 ron. Am ramas perplexa si am facut recurs ! Procesul a inceput in mai 2012 si mi-a dat pana in 2 iulie 3200 ron iar judecatorul a spus ca nu e rea credinta si ca pt perioada 2011 -2013 cat a durat cercetarea, urmarirea si procesul in sine e obiectul altui dosar! El mi-a dat banii in timpul procesului pt perioada 2009-martie 2011 si sa fiu multumita ,,,,ca nu e abandon si rea credinta! Acum am facut recurs si parca vad ca trebuie sa fac din nou plangere pt 2011-2013,,,Cum nu e abandon cu rea credinta cand a dat doar perioada de dinaintea plangerii si m-a purtat 2 ani prin instante si a dat banii doar cand a fost strans cu usa!????
Chiar daca fac din nou plangere la politie , nu mai ajung cu dosarul in instanta pt ca va avea grija sa nu se mai angajeze legal , caz in care saracul nu poate sa dea pensie si procurorul ii da NUP, chiar daca el traieste pe picior mare din asa zisele venituri si bunuri ale sotiei.
Nici nu stiu cum sa imi motivez RECURSUL!