Am facut la parchet o plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere pentru cei doi copii minori.....dupa care am fost chemata la politie pentru a da o declaratie.La politie a fost chemat si fostul sot care a declarat ca nu lucreaza.Domnul politist mi-a zis ca nu are ce sa-i faca ,pentru ca fostul sot nu lucreaza si nu poate sa-l oblige sa plateasca pensia de intretinere pentru cei doi copii minori.Am si eu o intrebare:chiar nu exista nici o lege care sa apere un copil minor?dar TATAL are drepturi asupra copiilor dar OBLIGATII ....NU.in ce tara traim oameni buni????????
Poate sunt off topic, dar aș fi curios ce explicație ar da o mamă copilului ei, în momentul când tatăl ajunge în pușcărie pentru neplata pensiei de întreținere. Ar fi interesant, și deosebit de educativ pentru un minor, ca tatăl lui să ajungă pușcăriaș. La școală, la joacă, sau alte activități în societate oare cum s-ar simți un copil cu tatăl recidivist, pușcăriaș, hoț sau ce alte apelative mai există în astfel de cazuri (se știe cât de răii sunt copii între ei) ? Aș zice să nu lăsăm chiar totul în seama legii, să încercăm și să fim și morali și înțelegători față de anumite situații.
Nu ajunge la puscarie pentru ca nu poate plati pensie, nu poti fi condamnat pt ca nu ai bani, ci ajunge daca din rea credinta nu plateste, asta inseamna ca a infaptuit o infractiune si de asta a ajuns la puscarie. Asa cum face inchisoare pt ca fura, inseala, omoara etc si abandonul de famile tot o infractiune e si daca ajunge la inchisoare nu e vine celui ce depune plangere cum gresit se poate interpreta, ci a celui ce a infaptuit infractiunea.
Asa ca daca e vorba de moralitate, sa isi intretina fiecare copiii, nu sa-i lase in voia sortii.
Poate si copilul asta la randul lui cand va fi adult si va fi tata, isi va aduce aminte ca taica-sau a fost condamnat pt ca si-a abandonat familia si nu va zice.. cum se zice in ziua de azi : n-are ce sa mi se intample daca nu platesc sau sa-si invete un seaman : plateste ma o data la doua luni ca asa n-are ce sa-ti faca.
Cam asta trebuie sa retina copilul- faci o infractiune , platesti cu libertatea si ca legea trebuie respectata, nu ignorata si mai trebuie sa invete ca nu trebuie sa fie impresionat sau sa conteze pt el " ce zice lumea ".
Solutii sunt si pentru cazurile cand lucreaza la negru, dar trebuie efort si vointa, daca nu, bani.
Copilul prin reprezentant poate face plangeri la ITM daca stie ca tatal lucreaza undeva, poate face notificari societatii, poate cere partajul intre soti... dar costa nervi, timp si bani.
Fiica mea a depus ea personal plangere la politie ! Avea 16 ani cand a depus plangerea(2011) si nu primeste pensia de la 13 ani si jumatate (2009)! Acum fiica mea are 18 ani si in instanta s-a prezentat alaturi de mine si de avocat!Trebuie sa primeasca pensia de intretinere pana la 26 ani daca merge la scoala. Nu cred ca o intereseaza daca tatal ei ajunge la puscarie , desi acest lucru nu se va intampla avand in vedere legile noastre. Ce credeti ca reprezinta pt ea tatal ei? Nu a cautat-o de la 6 ani si nu i-a dat un mar si se facea ca nu o cunoaste cand se intalnea cu el din greseala prin malluri. Era dureros pt ea sa il vada cu famila actuala la resturant cum cinau si apoi cum plecau cu masina. El a venit in instanta si a declarat ca il intretine sotia lui . Stiti ce vorbesc colegii fiicei mele? Ca si ei si-au dat tatii la politie si au ajuns prin tribunale si se revolta ca nu li se intampla nimic acestor parinti carora nu le pasa de ei.Deci pe fiica mea chiar nu o intereseaza ce zice lumea ! Daca ar face puscarie ar zice ca : in sfarsit se face dreptate , dar el nu va face puscarie si a doua oara plangerea nu o sa mai ajunga in instanta deoarece nu va mai lucra niciodata cu carte de munca.Are o firma de contabilitate pe sotia lui si lucreaza la negru , au casa si masini si nu vrea sa dea 150 ron pensie! Nu se ajungea aici daca ar fi sunat-o si i-ar fi pasat de ea. Nu e normal ca el sa traiasca bine , sa isi faca concedii in strainatate si eu sa ii fac ei dosar de Bani de liceu ca sa isi poata termina studiile.Nu am avut pretentii cat timp am avut eu venituri decente dar acum nu imi mai permit sa o tin la scoala si la anul va avea BAC-ul. El face o infractiune si nu va plati !...Mai are o fetita in Neamt si nici ei nu i-a dat pensia din 2009. Mi-a zis ca nu il lasa sotia si el nu are nici o obligatie fata de nimeni si nici o lege din lume nu ii poate face nimic atata timp cat el lucreaza la negru.Cam asta e mentalitatea celor care divorteaza si isi lasa copii partenerului . Si ii dau dreptate ! Foarte greu ajunge plangerea de la politie la parchet si in instanta!.....Poate ar trebui o lege prin care statul sa dea pensia in aceste cazuri de abandon si sa o recupereze de la cei care trebuie sa o presteze prin munca in folosul comunitatii......
As dori sa ii dea pensia de intretinere fetei la zi si sa isi retraga plangerea , caz in care prin impacare el nu va primi nici o condamnare iar ea in schimb va plati o amenda! Ironic!
Nu o sa ii dea pensia si va primi o amenda sau o condamnare cu suspendare si asta pt ca a dat banii pana la plangerea care era obiectul dosarului!
nu ma intereseaza bani,in 14 ani cat au copii ,ne-a batut in usa doar de 2-3 ori sa-i vada si asta cu scandal,precizez ca ,copii nici nu il cunosteau....si nici in momentul asta nu se intereseaza de ei.Dar as dori sa merg cu ei in vacanta 2 saptamani in afara si nu am acordul lui.Nu ma intereseaza pensia de intretinere ,pentru ca multumesc lui Dumnezeu pot sa-mi intretin copii si singura,nu vreau sa-l bag nici la inchisoare .......dar nu se poate ca un parinte care il doare-n cot de copii sa aiba doar drepturi asupra lor.Trebuie sa se ia o decizie in ceea ce priveste atitudinea lui,voi cere decaderea lui din drepturile parintesti.Practic nu are nici o legatura cu copii dar imi spune ca orice vreau sa fac o sa am nevoie de acordul lui ......acord pe care el nu mi-l va acorda......deci bataie de joc.
Am facut plangerea la parchet ,iar parchetul a trimis-o la politie