Am facut la parchet o plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere pentru cei doi copii minori.....dupa care am fost chemata la politie pentru a da o declaratie.La politie a fost chemat si fostul sot care a declarat ca nu lucreaza.Domnul politist mi-a zis ca nu are ce sa-i faca ,pentru ca fostul sot nu lucreaza si nu poate sa-l oblige sa plateasca pensia de intretinere pentru cei doi copii minori.Am si eu o intrebare:chiar nu exista nici o lege care sa apere un copil minor?dar TATAL are drepturi asupra copiilor dar OBLIGATII ....NU.in ce tara traim oameni buni????????
Daca aveti incredintarea minorilor dup vechiul cod civil sau autoritate parinteasca unica dupa noul cod civil, nu aveti nevoie de acordul lui pentru a pleca cu copiii peste granita.
si eu am facut prima data plangere la parchet pt neplata pensiei pt perioada 2009-2011 si am fost apoi chemata la politie pt declaratii. S-au facut cercetari pt perioada 2009-2011 si au venit acte de la fortele de munca si de la finante si s-a descoperit ca in 2010 a lucrat 4 luni. S-a inceput urmarirea penala pe motivul ca atunci cand a avut venituri nu a dat pensia . Dosarul a ajuns la procuror si prim-procuror si acestia l-au scos de sub urmarire dar eu am facut plangere impotriva ordonantei si am motivat ca fostul sot este de rea credinta deoarece si atunci cand a avut venituri nu si-a indeplinit obligatiile si asa am ajuns in instanta. Daca sotul dumneavoastra are bunuri pe el puteti merge la un executor judecatoresc si cu 300 ron ii executa bunurile si va recupereaza pensia plus taxa de 300 ron.
nu inteleg de ce anumiti utilizatori sau chiar avocati sunt "agitati " atunci cand se vorbeste despre plagerea si pedepsirea in penal a celor care nu platesc pensia de intretinere a minorilor.atata timp cat avem la dispozitie si aceasta posibilitate nu vad de ce nu am folosi-o.tocmai deaceea exista aceasta pedeapsa,pentru ca atunci cand ii sunt demonstrate veniturile,dar individul nu plateste de buna voie si nu are bunuri mobile sau imobile ce ar putea fi executate,acesta sa fie pedepsit conf codului penal.si chiar si asa,va spun din proprie experienta,ca nu se intampla mare lucru.am reusit o condamnare cu suspendare pe 6 luni ptr individ si exista inca 2 dosare la parchet si care stau pe loc desi cercetarea a luat sfarsit..motivul cica ar fi schimbarea procurorilor...cred ca ii schimba saptamanal.
2499, nu trebuie sa va mire atitudinea domnului, aceasta atitudine este incurajata de legi votate orbeste, legi copiate(copiatul este o virtute azi) din legislatia altor tari unde conditiile sunt diferite de cele romanesti. Aceste legi sunt justificate cu "studii psihologice", Dumnezeu stie ce studii, care se bat cap in cap cu alte studii psihologice, scrise tot de savanti cu renume mondial.
Vedeti clar interpretarea, presupun impusa "de sus" ca autoritatea parinteasca comuna este universal valabila, indiferent de situatia particulara a fiecarui caz.
Pana au implinit copiii aceasta frumoasa varsta, s-a dovedit ca autoritatea unica le-a priit copiilor. Nu inteleg de ce creearea de viitoare conflicte sunt in interesul major al acestora.
Oamenii care declara ca nu le pasa de lume sunt ori suparati pe ea, antisociali, frustrati etc.;nu e bine.
Cred ca in cazul relatiei copiilor cu parintii, e un fel de exprimare a durerii abandonului, o nevoie de razbunare, o frustrare a lipsei afectiunii... e normal.
Cat despre plata, repet, daca are casa si masini si firma... e bine. Se poate executa, se poate reclama la ITM, la fisc, la Casa de asigurari... stiti ce inseamna 3 controale intr-o luna? Pentru 150 de lei?
Repet: se poate si la noi la fel ca si in alte tari: cu consum de timp, nervi si bani. Din pacate pentru copii.
Nu poate fi decazut domnul in cauza; e frumos ca doamna 2499 nu vrea sa-l bage la inchisoare, eu as vrea, cred ca merita.