Am facut la parchet o plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere pentru cei doi copii minori.....dupa care am fost chemata la politie pentru a da o declaratie.La politie a fost chemat si fostul sot care a declarat ca nu lucreaza.Domnul politist mi-a zis ca nu are ce sa-i faca ,pentru ca fostul sot nu lucreaza si nu poate sa-l oblige sa plateasca pensia de intretinere pentru cei doi copii minori.Am si eu o intrebare:chiar nu exista nici o lege care sa apere un copil minor?dar TATAL are drepturi asupra copiilor dar OBLIGATII ....NU.in ce tara traim oameni buni????????
Mie executorul mi-a cerut 400 roni desi eu i-am dus si exstras de carte funciara pt apartamentul mamei lui din care are o cota de 19% si aveam si copii dupa hartiile din dosarul penal de la fortele de munca si de la finante ca nu lucreaza si nu are venituri. Ce sa ii execut? Masina cumparata in 2008 e pusa pe sotia lui desi e bun comun . Executorul mi-a spus ca poate pune o sulta ( cam asa ceva ) pe cota lui in cartea funciara . NU lucreaza cu acte dar au facut o firma de contabilitate pe fratele sotie lui si lucreaza pe firma el si sotia lui ,la negru! La judecatorie , atat in procesul civil cat si in cel penal a declarat ca pe el il intretine de 10 ani sotia lui !!!! Judecatoarea din civil a decis ca trebuie sa dea pensie la venitul minim chiar daca nu are venituri iar in cel penal judecatorul l-a facut pana in prezent sa imi dea 3200 roni,,,,
Nu inteleg de ce judecatorul s-a antepronuntat si mi-a zis sa imi retrag plangerea daca imi da banii pana in 2011 aprilie cand am depus cererea si ca suma restanta care este din timpul cercetarii , urmaririi si procesului penal efectiv fac obiectul altui proces? Eu am cerut pedepsirea lui ca nu vrea sa dea pensia de intretinere decat dupa ce se ajunge in instanta si nu vrea sa ajunga cu ea la zi! Sa imi retrag plangerea pt abandon marti 2 iulie si apoi in 3 iulie sa depun din nou plangere de abandon? Cum vine asta ? Sa il recuzez pe judecator ca s-a antepronuntat ? In Romania foarte multi lucreaza la negru doar ca sa nu dea pensia de intretinere nici macar la minim pe economie! Am spus si mai spun ,,,,ar trebui ca pensia de intretinere pt cei care declara ca nu muncesc sa o dea statul si sa o recupereze de la acestia prin munca in folosul comunitatii!...Si copii trebuie sa traiasca , sa creasca si sa invete! Daca eu ca mama nu am bani , eu ce sa fac cu copilul ? Sa il alung ? Ca nici eu nu am bani si sa am aceeasi atitudine fata de copil ca si tatal??!!!..Nu il vad pe fostul strangand gunoaie de pe strada sau razuind peretii de afise! ( doar a fost director si acum isi roade unghile ca sa nu dea 150 roni ).Cu siguranta ar da urgent banii!!!
S-au marit taxele percepute de executori si etc...
deci mamelor ,acesti "tati"doar cu numele nu au nici o responsabilitate fata de un copil.nu are casa,masa,servici.....nu se poate sa fie pedepsit.Atunci de ce se mai numeste tata.Daca are posibilitatea sa se intretina pe el ,atunci ar trebui sa intretina si un copil.De exemplu acest individ care este tatal copiilor mei a lucrat ani buni in Spania cu contract de munca ,dar cand era chemat pentru pensie alimentara spunea ca nu are servici.eu nu aveam cum sa demonstrez ca lucreaza in Spania.asta nu este rea credinta.....sa castigi acolo 1000-1500 euro/luna si copilului tau sa-i dai 10 lei.Sa traiasca legile din Romania.
Am apelat la executor, la procuror, dar, din pacate, actele prezentate in Instanta nu au echivalat cu o dovada pertinenta, deci…bani dati degeaba.
Este evident ca nu am urmarit interesul sup. al copilului prin ceea ce am facut… Doar tatal ocroteste acest interes, si o dovedeste destul de bine. De ce ar trb sa-si achite datoria pe care Instanta i-a pus-o in carca, doar ce nevoie are copilul de acea fabuloasa suma? Este vara, soare, ii dau o cana de apa si…pe terasa cu el, sa faca fotosinteza.
Concluzie: stimate mame, lasati acest aspect financiar de-o parte, este un detaliu sordid, nesemnificativ, mizer.
Intelegeti-va fostii soti, ca nu au de unde. Chiar daca nu ajung prin spitale, hraniti prin perfuzii( ca de, lipsa banilor duce la imposibilitatea cumpararii unei simple paini), chiar daca sunt la volanul unor masini mai mult decat opulente( care sunt sigura ca nu functioneaza pe acelasi principiu al fotosintezei prin care creste si se dezvolta un copil), chiar daca nu ajung in strada din cauza neachitarii taxelor de intretinere la apart., sau, mai bine, isi construiesc “mici casute modeste”, de cate 11 camere, chiar daca…Dvs ar trb sa-i intelegeti.
Doar asa demonstrati ca va preocupa binele copilului, si nu sunteti stimulate doar de dorinta de razbunare.
Bafta!
excelent a concluzionat ralu_k79!asta este de fapt realitatea!-am intalnit cu tatal copilului dupa tot razboiul,am incercat sa ajungem la o intelegere tocmai ptr a nu-i face greutati cu aceste procese interminabile...dar...stupoare!nici macar nu ii este teama de aceste condamnari.mi-a spus ca si el trebuie sa isi faca o casa si ca fiica mea are unde sa stea...binenteles in casa mea,ca a lui se va construi pe numele iubitei,asa cum i-a vandut si masina si toate acestea ptr a nu mai putea fi executat!eu oricum nu renunt...sunt berbec chiar si ca zodie si merg pana la capat indiferent de consecinte.bafta multa mamelor care lupta ptr dreptul copiilor si nu va lasati!
@Desirelia75 :thumbup:
Pai de ce le-ar fi frica de vreo consecinta, cand stiu sigur ca nu va exista nici una? Atata timp cat esti baiat destept si iti pui la adapost bunurile, pt a nu risca o executare....ce ti se poate intampla? Absolut nimic, deoarece nu-i intentie, nu-i rea credinta (am intrebat Ag de pol ce ancheteaza cazul cum isi explica faptul ca are suport financiar sa achite taxele necesare proceselor, onorarii av., benzina, dar cand vine vb de pensia de intretinere, plange ca nu are).
Tatal si-ar dori sincer sa ajute dpdv financiar, dar chiar nu are de unde. Ce, o casa se construieste asa usor? O casa cere sacrificii. Si pe cine sa sacrifici, daca nu chiar fiinta pe care spui ca o iubesti ca pe ochii din cap si asupra careia stii sigur ca ai drepturi… Sau poate doar a uitat ca a mai trecut o luna, 2,7,9 de cand nu a mai trimis acea amarata de pensie…
Si da, copilul oricum are un acoperis deasupra capului, o farfurie de mancare, deci care-i problema? Plus ca nu e deloc de ignorat caracterul altruist al individului; ca un om egoist nu ar fi capabil sa-si daruiasca pur si simplu masina, casa, afacerea. De, semenii lui au nevoie de ajutor. E de apreciat, si chiar ar trb ca mama sa sprijine tatal atunci cand acesta nu are, asa ar dovedi ca nu e o ranchiunoasa....