avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate Crystynika

Activitate Crystynika

Răspuns la discuția Abuz incredere sau inselatorie
Va voi tine la curent cu ce s-a intamplat.

Multumesc tuturor!
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile dvs, chiar daca nu sunt pe multumirea mea. Multumesc in special celor care au reusit sa isi reprime parerile personale fata de greseala mea si sa-mi ofere un raspuns din punct de vedere legal.
Rog pe aceasta cale pe toti care mai doresc sa imprumute pe altii sa deschida bine ochii si sa inchida bine buzunarele pt ca, chiar daca ajungeti sa aveti dreptate e degeaba.
Greseala este intotdeauna de partea celui care este binevoitor. Asta este concluzia mea.
Nimeni nu a venit in schimb cu o parere despre incasarea pe facturierul si chitantierul firmei fara acordul meu, bineinteles ca nu a predat banii. Bineinteles ca am documente si aici prin care isi asuma fapta. Si asta.
Domnule draga, d-ta ai o problema clara cu mine! Raspunsusurile dumitale sunt emotionale si subiective. La mine e normal sa fiu emotionala cand stai in fata tirului de executie. Oare nu vezi ca scriu ca am pt toate documente? Te rog, daca nu ai altceva nou sa scrii nu imi amari ziua ca e destul de amara. Cauta te rog alt subiect sa-l critici. Eu doresc sa am conversatii cu persoane echilibrate nu cu predilectie spre scandal.

Interventie moderator: va atrag atentia ca "mesajul" postarii dvs. incalca Regulamentul de forum. Aici nu se combate persoana, ci doar ideea expusa. In plus, ati beneficiat de raspunsul pertinent al dlui.Avocat Patrick_, astfel ca ramane la latitudinea dvs. daca urmati indicatiile primite sau nu. Urmatoarele postari in aceeasi nota vor fi sterse fara preaviz. Multumesc pentru intelegere.
Bun, insistenta vine din faptul ca, dupa toti banii pierduti si la imprumutul personal si in firma, mi se atrage raspunderea in solidar cu el, iar daca el bani si proprietati nu are, tot eu tb sa platesc. Si dupa aceea sa ma indrept eu cu proces civil, care chiar daca imi stabileste ca am dreptate si i se impune sa-mi dea inapoi el nu are si nu-mi da si tot asa...in cerc vicios.
Atragerea raspunderii penale se face in momentul in care se demonstreaza ca ai avut intentie rea. Eu vin si va intreb si va povestesc ce a facut si dvs imi spuneti ca nu a avut intentie rea, ca saracul nu are bani si sa-l las in pace ca nu am ce-i face...Si ca eu sunt asa si pe dincolo.
Domnilor si doamnelor, dragii mei...pt mine ce urmeaza este mai grav, nu ce a facut el pana acum si vreau sa ma feresc si sa lupt pe toate caile posibile. Asta nu e de lasat in pace. Stiu ca am gresit nu mai are rost sa discutam asta ca e evident.
Insist pe o singura idee. De ce dupa toate astea legea nu ar vedea ca a avut intentie rea? Toata lumea vede numai greseala mea si cum trebuie sa fiu eu pedepsita, doar atat.
Eu nu vreau sa va deranjez, daca nu vreti sa mai scriu, e simplu de realizat.
Patrick_ a scris:

De fapt ce vreți să demascați? Ce joc?
Jocul pe care orice persoană care dă dovadă de o minimă diligență l-ar fi văzut de la început?

Adică orcine și-ar fi dat seama că nu e bine să acorzi un credit unei persoane care nu are nimic pe numele lui și nu are un loc de muncă, iar apoi când vezi că nu sunt șanse de restituire a creditului nu e bine să continui să-i creditezi firma pe care acesta o devaliza.

Cui vreți să-i demascați toate acestea când de fapt acestea sunt foarte clare și orice om normal le știe de fapt?

Chiar nu vă puteți asuma nici o responsabilitate a faptelor D-voastră? Adică chiar nu credeți că ați greșit cu nimic în tot ce ați făcut în relație cu acel debitor?

UIte cum sta treaba d-le: esti cumva in cunostinta de cauza?esti cumva ruda individului? Ca prea esti de partea lui! Prea ii iei apararea! Eu macar am recunoscut ca in cei 2 ani in care am facut prostia asta nu stiu ce a fost cu mine....ba stiu..eram intr-o relatie amoroasa cu individul ...si asta-i tot. Dar dumneata ce te tot iei de mine atat? Daca nu ai raspuns la intrebare de ce dai altfel e raspunsuri care nu isi au rostul? Tu nu intelegi ca omul ala a urmarit sa imi ia toti banii? S-a folosit de mine cat am avut bani, apoi a disparut? Profesionist! Chiar nu-ti dai seama? Cine spune ca nu am gresit? Eu? Eu te rog pe dumneata sa ma ajuti sa imi indrept greseala si uite ce faci....
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

[
Astfel de situatii se iau in seama de organele in drept dupa stiinta mea in mod exact doar atunci cand exista mai multe imprumuturi...
La un singur imprumut este fara de sanse...

Adica ceea ce am zis eu anterior...

Am inteles, dar se poate considera ca au fost mai multe imprumuturi daca si in societate tot eu eram asociatul care credita firma? am tot platit la stat datoriile pana nu am mai putut sa creditez firma, apoi el a disparut cand nu am mai avut eu bani si nu l-a mai interesat nimic pana cand nu am inceput sa "comunicam" prin avocat.

Am uitat sa specifica ca, la un moment dat, inainte sa se faca disparut de tot a luat facturierul si chitantierul firmei si le-a folosit cateva luni in alta localitate, el s-a ales cu banii incasati astfel, eu cu hartiile de contabilizat. Mi le-a adus la insistente si am si hartie prin care mi-a recunoscut ca le-a luat si le-a folosit doar el.....

Repet, mi-am luat gandul de la bani, vreau sa demaschez jocul pe care l-a facut. Vreau sa demonstrez ca a fost tot timpul de rea credinta. E o misiune grea, dar ...
Da, aveti dreptate! Eu m-am gandit ca la vremea aia individul a facut imprumutat de la mine acei bani, dar el nu era angajat, nu avea proprietati nimic. Cand faci imprumut dar nu ai nici o sursa de venit, nici o proprietate nimic sa o poti vinde..etc pe ce te bazezi ca o sa dai banii inapoi? Poate gresesc, dar asta gandesc eu.
Va multumesc tuturor pt raspunsuri, chiar si pt critici. Sunt bine venite, macar sa vada altul si sa nu faca asa ca mine. Credeti-ma ca eu mi-am insusit lectia si am invatat destul de dur ceva din asta.

Interesul meu este (de aceea ma adresez dvs. aici pe forum) sa aflu de la cineva in situatia mea(ma rog...aproximativ) o usita, o portita ca sa demonstrez ca un astfel de individ in toti acesti ani a fost doar rau intentionat.

Sau poate din atatea capete luminate din acest forum..ii sclipeste cuiva o idee, cum as putea eu sa demonstrez...poate stiti cazuri....ma rog..

Ceea ce a fost interesant de cand am inceput( de 2 ani) dansul pe la avocati si tribunal ca a ajuns la al 3-lea avocat, ceilalti 2 de dinainte au renuntat la caz in mod ciudat dupa ce m-am dus la ei cu o monstra din documentele mele. Sa fie asta un semn? Si acum individual a facut amanare pe motiv ca tb sa angajeze aparator.

Va multumesc anticipat!
Nici eu nu vreau sa ma intelegeti gresit. Eu cred ca traiesc pe alta lume. In lumea mea, un om care are datorii si are si probleme, isi face un plan de plata a datoriilor, raspunde la telefon, da si el 10 lei odata la 3 luni ca sa demonstreze ca e de buna credinta.

Un om de buna credinta in 8 ani de zile ar fi dat macar un buna ziua, nu s-ar fi dus la ANAF cu avocata de mana sa minta ca ma cauta si ca nu ma gaseste(chiar daca in spate sunt e-mailuri in care promitea marea cu sarea) doar sa evite atragerea de raspundere penala...

Am fost la avocat, am facut inaintari, a vazut hartiile, am hartii semnate de el si ca-i de acord sa-mi plateasca penalizarile (scrie el citez:" sunt de acord ca termenul de plata al datoriilor mele catre..x..sa nu se prescrie niciodata, inclusiv toate penalizarile ce decurg din intarziere")

Prescriptia e intrerupta de 3 ori, a recunoscut si la avocat ca stie ca are bani de dat......doar ca nu are( desi acu vreo 3 ani imi cerea un nr de cont ca cica" am vorbit la banca sa-mi retina din salariu 200 de lei lunar sa ti-i virez in cont, mai mult nu pot")

Asta-i "meserias" mare, ascultati-ma ce va spu! Stie exact cum sta cu legile in Romania. V-am spus si sa stiu ca face munca in folosul comunitatii as fi multumita!

Eu am avocat deja, am toate facute, dar dumnealui spune ca trebuie sa sa demonstram reaua lui credinta. Daca dvs spuneti ca un individ ca asta, poate sa-si ia angajamente de genul asta, in mod repetat, fara sa dea 10 lei in 8 ani de zile poate fi considerat bine intentionat, sau ca nu pot dovedi ca el a urmarit sa faca asta.....atunci eu ma duc sa mai iau o pilula de stres ca sa mai pot trece o zi.

V-am spus, nu e de mirare ca sunt atatia tepari!

Un om cu buna credinta nu se comporta asa dupa orice norme vreti dvs sa judecati speta. Si in orice lume as trai eu.
Patrick_ a scris:

L-ați împrumutat în 2007, pentru un an și ați încheiat un act notarial în acest sens. Puteați executa silit acel împrumut până prin anul 2011, dar se pare că nu ați făcut asta ci dimpotrivă, ați continuat să-l creditați.

Puteați măcar să apelați la un avocat în acea perioadă să vă explice care sunt riscurile.

Acum, pentru lipsa D-voastră de interes față de creditul pe care l-ați acordat, sancțiunea conform legii este imposibilitatea de a-l putea obliga să vă restituie creditul pe cale judecătorească.

Singura soluție, după părerea mea este să încercați să-l determinați pe cale amiabilă să vă restituie creditul.

Despre vreo faptă penală nu poate fi vorba atâta timp cât există un contract de împrumut valabil încheiat între părți și nu puteți dovedi reaua credință a debitorului la momentul încheierii contractului.

Domnule, sincer acum....chiar crezi dumneata ca am eu nevoie sa aud cum sunt sanctionata sau pedepsita.....Chiar crezi ca nu simt pe pielea mea? Eu i-am dat bani in 2007, in 2008 m-a rugat sa-l mai pasuiesc, si cand a fugit efectiv in 2009 si n-a mai raspuns am inceput sa bag bani in firma sa platesc la stat datoriile(si ale lui). Am si executare si tot...Nu intelegeti ca omul imi spune in fata ca nu am ce sa-i fac? Eu incercam sa gasesc o solutie aici, daca e posibil...Nu-i de mirare ca toti teparii fac chestii de astea si le merge..... A abuzat d-le de increderea mea si m-a si inselat!! Pe romaneste spus! Si m-a dus si cu presul. Si bravo lui ca-i merge, sa mai faca si la altii!! Ca oricum solutii de tras la raspundere nu sunt! Poate ma apuc si eu ca vad ca merge!

Stii cum....daca nu poti sa-i faci unui om bine, macar nu-i face rau!