avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate danced

Activitate danced

Mulțumesc pentru răspuns.
Totuși, legea nu conditionalizeaza veniturile de angajați in sensul precizat de dvs. La lit e) a art 1 se precizează 10.000 de euro pentru fiecare angajat care beneficiază de scutire de impozit.
Prin urmare, la 30.000 euro pot beneficia 3 angajati.
Mai mult decât atât, la art. 4 se precizează ca scutirea de impozit "nu trebuie sa fie conditionata de contribuția angajatului la realizarea plafonului minim de 10.000/salariat scutit.
Mulțumesc.


Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

In opinia mea ca sa beneficiati de facilitati ar fi trebuit sa obtineti cel putin 50.000 euro pentru cei 5 angajati .

Ordin 1168/2017
Dacă sunt 5 angajați care îndeplinesc condițiile pentru acordarea scutirii de impozit, iar firma a produs programe de calculator in valoare de 30.000 euro, având in vedere prevederile art. 1 lit e si prevederile art. 4, cum se poate face departajarea? Căror angajati li se acorda scutirea de impozit?
Mulțumesc.
Bună ziua!
In cazul în care se pierde un proces ca urmare a concedierii unui agajat pe motiv ca în decizia de concediere nu au fost prezentate motivele pentru care nu s-a ținut cont de apărările formulate de angajat - art 252 alin 2 lit c.) CM, angajatorul se poate întoarce impotriva semnatarilor deciziei (director resurse umane, consilier juridic, director general) și sa solicite suma de returnat angajatului?
Cine are dreptul de a stabili dacă exista prejudiciup entru angajator și sa stabilească vinovații.
Multumesc.
Buna ziua. Un site similar, dar cu o alta extensie preia datele de pe site-ul nostru si le afiseaza pe propriul site. Ce masuri legale putem lua impotriva acestuia?
Multumesc!
Multumesc!
Dar, in cazul in care angajatorul decide sa nu le acorde intrucat nu stie exact daca se poate incadra in 1/12, poate fi actionat in judecata de catre angajat?
Buna ziua. Conform legii 142/1998 art. 1 alin 2) tichetele de masa se acorda in limitele BVC APROBATE.
Conform OG 26/2013 - art. 8 alin. 1) - „(1) Până la aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pentru anul curent, operatorii economici pot efectua cheltuieli totale lunar, în limita a 1/12 din cheltuielile totale aprobate prin bugetele de venituri şi cheltuieli ale anului precedent sau 1/12 din cheltuielile totale propuse în proiectul de buget aprobat de Adunarea generală a acţionarilor, respectiv Consiliul de administraţie al operatorului economic, după caz, în situaţia în care acestea sunt mai mici decât cele din anul precedent.”
• La închiderea lunii curente (în jurul datei de 20 a lunii următoare), atunci când se cunosc exact cheltuielile realizate și eventuala încadrare în prevederile ”1/12 din cheltuielile totale propuse în proiectul de buget”, acordarea tichetelor de masă nu mai este posibilă. Acest mecanism financiar se aplică în fiecare lună, până la aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli.
Exista CCM in care se stipuleaza : salariatii vor beneficia de acordarea de tichete de masa in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
Intrebare: POT FI ACORDATE TICHETE DE MASA PANA LA APROBAREA BVC tinand cont de restrictiile prevederilor legale mai sus mentionate precum si de faptul ca, la data la care ar trebui sa se hotarasca acordarea acestora nu se poate sti daca nu se depaseste cheltuiala de 1/12 prevazuta de OG 26/2013?
MULTUMESC!