Buna ziua, am cumparat in urma cu 2 ani un teren pt a ne construii o casa. Am facut proiectul si am luat toate autorizatiile necesare, in momentul cand am facut masuratorile pentru a incepe constructia casei, am descoperit ca vecinul si-a pus gardul pe terenul nostru, luandu-ne astfel 65 de cm din teren si are construita si o anexa si un put pe terenul nostru. Am discutat cu el, a recunoscut ca a stiut ca face pe terenul nostru dar a zis ca merge. Am amplasat casa lasand distanta de 1m intre noi si vecini pt ca nu avem geam pe partea lor ( iar dansii au geam pe partea noastra si nu respecta distanta, acestia avand 2m cu tot cu cei 65 de cm ai nostrii) . Problema este ca din cauza lipsei de spatiu, nu s-a facut izolatia demisolului bine pe partea cu vecinii si am tot demisolul inundat, trebuie sa il refac si din cauza lor nu mai imi ramane spatiu intre casa si gard si imi este frica , ca nu voi lua receptia cand va fi gata casa. Am depus plangere la primarie, au fost instintati ca trebuie sa demoleze anexa si sa isi mute gardul, acum asteptam. Intrebarea mea este : ce trebuie sa fac daca nu vor sa mute? Va multumesc
dar nu e vb de bani,e vorba ca nu inteleg cum o persoana poate fi trecuta ca locuieste in doua blocuri din sectoare diferite....El a consumat toate utilitatiile comune la adresa lui unde locuieste pana in luna februarie inclusiv...si nu cred ca e normal si nici nu are cum ca o persoana sa locuiasca si sa consume in doua locuri....asta ma intereseaza pe mine...ce pot face in aceasta situatie...si de ce nu imi raspunde nimeni nimic referitor la cererea de bagare la intretinere..nu trebuie facuta cerere scrisa de catre cineva?
plus ca acum vre-o 6-7 luni mi-au cerut adeverinta de la el de la bloc ( pentru ca vedeau masina lui pe care o conduceam eu si credeau ca e el la volan,nicidecum ca il vedeau pe el) si atunci a fost valabila adeverinta,atunci ei mi-au cerut si mi-au luat-o in considerare...toata treaba e dupa cum vor ei,chiar trebuie sa inchidem ochii si sa acceptam sa fim furati pe fata?
tata este proprietarul apartamentului care este plecat din tara de curand,eu locuiesc in acest apartament de cand m-am nascut iar bunica vine doar pe timp de iarna.Tocmai si dasta au inceput cu nedreptatiile la adresa mea pt ca stiu ca nu este tata in tara sa poata face ceva,iar el vine tocmai in luna mai acasa. Acum 2 saptamani a fost acasa,a platit intretinerea,a stat de vorba cu administratorul care nu i-a spus nimic de intentia lui de a baga inca o persoana la intretinere,iar la o saptamana am fost avertizata ca imi mai baga o persoana la intretinere. Am insistat sa imi arate cererea in care vecinii reclama facptul ca la apartamentul meu mai locuieste o persoana si mi-au spus sa ma duc la plimbare si ca nu au ce sa imi arate ca nu exista asa ceva,s-a hotarat verbal si ca legal nu exista nici o lege sa ii oblige sa aiba o cerere semnata de persoanele care sustin ca l-au vazut locuind la mine
noi ne vedeam odata la 3 zile care nu de fiecare data venea la mine...deci e vorba de mai putin de 10 zile in care mai venea pe la mine intr-o luna. Apa consumata o platesc pt ca am apometre,plus ca el platea la el acasa unde locuia. Asta intreb..e posibil sa platesti in doua locuri ca persoana intreaga? De ce nu mi-au luat in cosnsiderare adeverinta de la el de la bloc semnata si stampilata de asociatia blocului?
buna ziua,de curand m-am casatorit si eu cu sotul meu nu am stabilit unde o sa stam,eu locuind cu bunica pe timp de iarna ,iar el cu parintii.Din luna martie cand pleca bunica mea la tara am facut cerere sa fie scos de la el din bloc si urma sa fac cerere la mine la bloc urmand sa se mute la mine.pe data de 28 februarie m-a sunat presedinta la interfon anuntandu-ma ca din luna ianuarie il va baga pe sotul meu la intretinere pe motiv ca il mai aude vecina de sub mine vorbind in baie ( vecina cu care am altercatii din prima zi de cand s-a mutat in bloc si vine la mine la usa cu reclamatii inclusiv cand nu e nimeni acasa). I-am comunicat presedintei ca o sa aduc adeverinta de la blocul in care locuieste el a ii demonstrez ca plateste la el acasa si ca acolo sta...Dupa 4-5 zile exact in ziua programului de administratie cobor sa duc adeverinta in care se specifica , ca domnul este bagat la intretinere la adresa...x inclusiv luna ianuarie 2013 si observ ca deja era trecut pe tabelul de intretinere. le-am explicat ca o persoana nu are cum sa plateasca in doua locuri ca o persoana intreaga,plus ca el deabea din luna martie o sa locuiasca la mine. Nu au vrut sa imi primeasca adeverinta,au zis ca nu are nici o relevanta. le-am zis sa imi arate atunci cererea scrisa de persoanele care l-au vazut timp de 15 zile consecutiv ca vine la mine,mi-au spus ca nu exista asa ceva si ca nu e lege de asa ceva si ca nu ii intereseaza,nu am decat sa platesc in 2 locuri...pentru ca totul se bazeaza pe barfa,ci nu pe acte. Va rog din suflet spuneti-mi ce pot face si unde pot apela pt ajutor.Mentionez ca nu sunt singura in aceeasi situatie...