avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate radubarna

Activitate radubarna

La o firma ce face transporturi in Comunitate, avand incheiat contract cu o casa de expeditii din Spania si Germania.

Societatea alimenteaza combustibil din Spania , Germania , Franta .
Facturile de combustibil pe care le primesc in Romania nu au Tva , scrie pe factura spre exemplu : gasoil - 5000 euro , iar la rubrica tva este 0.
In spatele facturii se afla anexate o lista centralizatoare cu toate alimentarile de combustibil din luna respectiva , cu ora , data , zi , an si cati litri s-a alimentat , inclusiv cati km avea la bord tirul.

Intrebarea mea este : achizitia de combustibil fara tva cum o inregistrez in Decontul de tva si dac trebuie si in 390??? deoarece am o mare nelamurire ; acesta nu reprezinta achizitie intracomunitara pt ca nu am dovada transportului bunului, ar trebui inregistata ca si o prestare intracomunitara?? sau se culege la rubrica "achizitii de servicii intracomunirare scutite de taxa" -respectiv randul 26 si 26.1 din Decontul de Tva .

Multumesc

Răspuns la discuția Ajutor polita RCA!
taxa rca se calculeaza in functie de cnp-ul prorietarului si de capacitatea cilindrica. Cu cat proprietarul esta mai tanar, cu atat prima de asigurare este mai mare.
Răspuns la discuția curatela
Persoana pentru care se instituie curatela are 90 de ani si este imibilizata la pat in urma unui accident vascular cerebral.
Discuție curatela
Buna seara,

Am rugamintea de a ma informa daca conform Noului Cod de Procedura Civila, la instituirea curatelei, este nevoie pe langa cererea depusa la registratura judecatoriei, este nevoie si de acordul scris a persoanei pentru se instituie curatea. Deasemenea ma intereseza sa stiu daca acest acor trebuie semnat in fata unui notar publis, sau e de ajuns o simpla declaratie cu martori.