avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... curatela
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

curatela

Buna seara,

Am rugamintea de a ma informa daca conform Noului Cod de Procedura Civila, la instituirea curatelei, este nevoie pe langa cererea depusa la registratura judecatoriei, este nevoie si de acordul scris a persoanei pentru se instituie curatea. Deasemenea ma intereseza sa stiu daca acest acor trebuie semnat in fata unui notar publis, sau e de ajuns o simpla declaratie cu martori.
Cel mai recent răspuns: radubarna , utilizator 09:39, 7 Martie 2013
Ce valoare ar avea un acord al unei persoane pentru care urmeaza a fi instituita curatela ? Are capacitate de a-si exprima valabil consimtamantul ?
Nu trebuie niciun acord din partea persoanei asupra careia se instituie curatela.
Persoana pentru care se instituie curatela are 90 de ani si este imibilizata la pat in urma unui accident vascular cerebral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)
Reprezentare parinte. GermanAlex GermanAlex Exista urmatoarea situatie. parinte in varsta de aprox 80 ani. Nu mai iese din casa, nu isi mai aminteste multe lucruri, Mereu e nevoie de procuri pentru ... (vezi toată discuția)