avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii intracomunitare de combustibil
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii intracomunitare de combustibil

La o firma ce face transporturi in Comunitate, avand incheiat contract cu o casa de expeditii din Spania si Germania.

Societatea alimenteaza combustibil din Spania , Germania , Franta .
Facturile de combustibil pe care le primesc in Romania nu au Tva , scrie pe factura spre exemplu : gasoil - 5000 euro , iar la rubrica tva este 0.
In spatele facturii se afla anexate o lista centralizatoare cu toate alimentarile de combustibil din luna respectiva , cu ora , data , zi , an si cati litri s-a alimentat , inclusiv cati km avea la bord tirul.

Intrebarea mea este : achizitia de combustibil fara tva cum o inregistrez in Decontul de tva si dac trebuie si in 390??? deoarece am o mare nelamurire ; acesta nu reprezinta achizitie intracomunitara pt ca nu am dovada transportului bunului, ar trebui inregistata ca si o prestare intracomunitara?? sau se culege la rubrica "achizitii de servicii intracomunirare scutite de taxa" -respectiv randul 26 si 26.1 din Decontul de Tva .

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:49, 25 Martie 2013
Firma din UE va factureaza o prestare de servicii, nu o livrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare de combustibil nazarie vladimir mircea nazarie vladimir mircea Buna ziua. O firma cu profil de transport rutier de marfuri alimenteaza mijloacele de transport de la statii agreate de casa de expeditii spaniola cu care are ... (vezi toată discuția)
Transport intracomunitar vio58 vio58 Sint firma platitoare de TVA prestez transport intracomunitar pentru o firma din Rominia,achizitionez combustibil si din Germania,Franta,Ungaria,platesc tot ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de servicii sau nu? Carla77 Carla77 Am si eu doua probleme. 1. Firma din Spania careia eu (firma platitoare de tva din Romania) i-am efectuat o prestare de servicii (transport intracomunitar), ... (vezi toată discuția)