avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii intracomunitare de combustibil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii intracomunitare de combustibil

Buna ziua. O firma cu profil de transport rutier de marfuri alimenteaza mijloacele de transport de la statii agreate de casa de expeditii spaniola cu care are contract. Casa de expeditii factureaza lunar firmei de transport din Romania combustibilul alimentat, fara a inscrie TVA pe factura. Intrebarea mea este : Facturile respective trebuie raportate in Declaratia 390 avand in vedere ca acest combustibil este alimentat si consumat pe teritoriul UE in tarile membre ( locul livrarii bunurilor)?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 07:55, 17 Noiembrie 2018
As vrea sa inteleg bine fenomenul. Firma din Romania se alimenteaza doar pe teritoriul Spaniei sau si pe teritoriul altor tari membre U.E.?
Nu prea vad de ce ar fi vorba despre livrari intracomunitare. Livrare intracomunitara inseamna sa achizitionezi o marfa intr-o tara a U.E. si sa o transporti in alta tara U.E. Or la dvs nu se intampla asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare de combustibil radubarna radubarna La o firma ce face transporturi in Comunitate, avand incheiat contract cu o casa de expeditii din Spania si Germania. Societatea alimenteaza combustibil din ... (vezi toată discuția)
Tva transport marfa in ue maria2010 maria2010 Transportul aferent unei livrari intracomunitare este efectuat si facturat cu tva de catre o firma romana. Firma care efectueaza livrarea intracomunitara ... (vezi toată discuția)
Declaratia - 390 hermann hermann buna ziua. as dori sa stiu in cazul in care o societate transporta marfuri din Spania in Romania, are obligatia de a depune declaratia 390 privind ... (vezi toată discuția)