avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate OttiliaM

Activitate OttiliaM

Ma iertati ca-mi permit si eu sa-mi dau parerea. Doamna utilizator eibsee, daca doriti un raspuns cât mai exact, trebuie sa dati mai multe date, altminteri doamnele-domnii avocati nu pot da un raspuns precis. Cred ca trebuie sa precizati varsta copilului, de cât timp sunteti stabilita cu el în strainatate, daca sunteti rezidenti... Pe urma, cred ca ar trebui sa tineti cont si de dorinta copilului : el doreste sa-si revada tatal ? cu ce frecventa s-au întâlnit în ultimul timp (de când v-ati stabilit în strainatate) : în fiecare an, de doua ori pe an, mai des ? si unde au avut loc aceste întâlniri : în România, în tara dv. de rezidenta ? tatal si copilul sunt în contact (telefonic, prin e-mail, pe Facebook) ?
Remarcati ca doamna avocat AVLIL va pune cam aceleasi întrebari, cere detalii, deci eu trag concluzia ca doreste sincer sa va ajute. Daca nu doriti sa faceti aceste detalii publice, eu v-as sfatui sa contactati un avocat in privat.
Multumesc mult pentru sfaturi si multumesc si pentru urarile de Ziua Femeii ! Mi-a telefonat sora mea astazi ca mama a facut un pre-infarct si asteapta Salvarea. Astept sa mi se spuna la ce spital a fost dusa si care este situatia exacta. S-ar putea sa vin totusi în tara si sa încerc sa o iau pe mama la mine, daca e transportabila.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri ! Sper ca la Consulat sa pot face procura necesara (mi-e teama ca daca o fac la un notar italian sa nu apara probleme în cazul în care nu contine toate datele si formularile de rigoare din România). Înca o data mii de multumiri tuturor !
Buna ziua,

În urma decesului tatalui meu am aflat ca trebuie facuta o deschidere de succesiune. Mostenitorii legali suntem trei : mama, sora mea si eu. De acord cu sora mea, am decis sa cedam drepturile noastre la mostenire în favoarea mamei noastre. Problema care se pune este faptul ca eu sunt stabilita în Italia si nu ma pot deplasa momentan, iar sora ramasa în tara imi spune ca trebuie facuta succesiunea în primele 6 luni dupa deces. Cum putem sa procedam ? Eu trebuie sa trimit o procura pentru ca cineva sa ma reprezinte la deschiderea succesiunii si sa semneze în locul meu. În afara de aceasta procura (care presupun ca se poate face prin ambasada), mai sunt necesare alte acte ? Va multumesc pentru raspuns !