Din totalul de 6000 plangeri anuale catre CSM sunt luate in considerate maxim 40-60. Dintre care doar maxim 5 sunt din partea cetatenilor, restul sunt chestii gen: lipsirea nejustificate de la locul de munca cu lunilor, jignirea colegilor,etc.
Deci practic daca te plangi de un magistrat la CSM nu rezolvi nimic, nici daca [editat] te-a acuzat fara probe ca de ex intr-un proces.
Totusi acele plangere catre CSM ii poate rani la "calificativ" "salariu" , daca doresc sa avanseze, etc?!
As dori sa deschis si eu un topic pe acest FORUM.
Mai ales ca exista tendinta si in Romania de-a fi acuzat pe nedrept de un viol doar cu scopul de-a fi estorcat de niste bani.
Care credeti ca sunt principalele lucruri de stiut in cazul in care esti acuzat de un viol.
Pentru statele unite stiu ca exista urmatoarele informatii:
-50% din cazurile de viol nu sunt raportate
-25% dintre violatori ajung pe baza probelor sa fie trimisi in instanta
-10% sunt acuzatii de viol false (deci 20%!? sau doar 10% , nu am inteles prea bine)
-12-15% ajung in inchisoare (deci jumate din cei trimisi in judecata)
Deci daca il umpli pe unul de pumni, nu e tentativa de omor calificat si scapi cu NUP daca are sub 10 zile IML. (posibil chiar si mai multe)
Daca dai cu toporul e tentativa de omor chiar daca ai dat doar sa fii lasat in pace, sau sa-l sperii pe respectivul?!