avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violul - generalitati
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violul - generalitati

As dori sa deschis si eu un topic pe acest FORUM.
Mai ales ca exista tendinta si in Romania de-a fi acuzat pe nedrept de un viol doar cu scopul de-a fi estorcat de niste bani.

Care credeti ca sunt principalele lucruri de stiut in cazul in care esti acuzat de un viol.

Pentru statele unite stiu ca exista urmatoarele informatii:
-50% din cazurile de viol nu sunt raportate
-25% dintre violatori ajung pe baza probelor sa fie trimisi in instanta
-10% sunt acuzatii de viol false (deci 20%!? sau doar 10% , nu am inteles prea bine)
-12-15% ajung in inchisoare (deci jumate din cei trimisi in judecata)
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Cezar9, utilizator
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 17:35, 11 Martie 2013
De regula nu iese foc fără fum, în statistica naţională au fost înregistrare câteva cazuri, pe parcursul unei perioade de timp însemnate, ce au constituit erori judiciare, cum ar fi de exemplu cazul Anca, în perioada anterioara anilor 90 dar şi altfel câteva cazuri în perioada contemporana. Foarte multe plângeri este adevărat, au fost neîntemeiate, persoane de sex feminin, ce practicau o anumita ocupaţie, în caz de nemulţumire încercau obtinereavanumitor foloase materiale. Esenţial este ca raportul sexual sa se desfăşoare fără constrângere fizica sau morala, în caz contrar, plângerea părţii vătămate este perfect întemeiată. Greu de răspuns cum sa va apărati o în cazul unei înscenări, situaţiile pot fi multiple.ideal ar fi sa nu ajungeti în atare situaţii.
in general victimele infractiunilor de viol prezinta semne distincte si urme care de obicei se regasesc in aceleasi zone.greu de probat este situatia in care o persoana o constrange pe alta sa intretina raporturi sexuale,constrangerea fiind de natura psihica. de ex: o femeie merge la un barbat si il obliga sa intretina raporturi sexuale cu ea spunandu-i ca in paharul de bautura pe care l-au consumat este o substanta ce il omoara si numai dupa raporturile sexuale ii da antidotul.dupa act in sine,barbatul poate depune plangere desigur dar probele ce pot fi administrate in instante sunt fff putine.la fel si invers (daca femeia este constransa dar nu exista urme fizice pe corp).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viol asupra unui barbat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ati auzit de poveste cu tentativa de viol asupra taximetristului? Ce parere aveti? Am inteles ca persoana de sex feminin care este presupusa autoare a ... (vezi toată discuția)
Hartuire sexuala intre soti Alexandra1268 Alexandra1268 Buna ziua, am si eu o intrebare, pe un subiect destul de delicat, si anume exista din punct de vedere juridic infractiunea de hartuire sexsuala intre soti. As ... (vezi toată discuția)
Probare viol mariaaradu mariaaradu cum se verifica un viol? in cazul in care faci sex de buna voie cu o femeie,iar dansa te reclama ca ai violat-o , cum se demonstreaza ca aceasta minte? (si cam ... (vezi toată discuția)