avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate SarahLeah

Activitate SarahLeah

Răspuns la discuția Concediu maternitate
La calcularea zilelor de concediu de maternitate, se iau in calcul doar zilele lucratoare sau si cele nelucratoare.Eu vreau sa iau cu 84 de zile prenatalul doar ca doctorul meu este strain si nu cunoaste legislatia din Romania, de aceea va intreb pe dumneavoastra. Calculez 84 de zile cu weekend-uri si zile libere legal sau fara?....inainte de data de 2 septembrie (data estimata de nastere).Multumesc!
Buna ziua, am citit Art.2,7,23,24,25 din OUG 158/2005 postat de dumneavoastra la alte subiecte asemanatoare. V-am mai scris cu privire la indemnizatia de crestere a copilului si va multumesc pt raspunsuri.
In data de 7 Mai nu voi mai lucra ca ingrijitoare dar voi ramane angajata la firma pana in data de 2 octombrie pana se termina contractul temporar de munca. Data nasterii, ca sa primesc CCC este pe 2 septembrie. Cum trebuie sa procedez? Firma nu stiu ce va face mai departe,ce statut voi avea...deoarece medicul meu ginecolog poate sa imi dea concediu de sarcina pe perioada de 84 de zile in asa fel incat sa am cele 42 de zile obligatorii pt lauzie. Dar eu din data in care nu mai lucrez am mai mult de 84 de zile.
Ce se intampla cu perioada lipsa?Firma la care lucrez este o firma care plaseaza personal in strainatate, daca ai de lucru lucrezi daca nu te pune in concediu fara plata, insa eu am adus la cunostinta in scris ca sunt insarcinata acum o luna.
Spuneti-mi va rog cum sa procedez...ce acte, cum, de unde si la cine trebuie sa aduc?
Ce stiti de formularul E 112?....pot sa il accesez...daca ultima perioada de sarcina ma va gasi in Germania si va fii cam greu sa calatoresc inapoi in tara.
Va multumesc!
Am instiintat firma in scris ca sunt insarcinata si am atasat adeverinta de la medicul specialist cu data de 29 august, data aproximata de nastere, asta a fost acum o luna.La controlul din aceasta saptamana, data s-a modificat pe 2 septembrie,in urma masuratorilor. Unde trebuie sa aduc aceasta adeverinta?..daca am dat o adeverinta cu data aproximata si aceasta s-a modificat...unde trebuie sa aduc la cunostinta acest lucru?...ca sa nu am probleme pe viitor cu indemnizatia. Tot la firma pentru care lucrez? Multumesc!
Va mai deranjez cu inca o nelamurire. Daca prin minune nasc in 1septembrie, ca sa am cele 12 luni sau medicul imi va trece pe adeverinta o data aproximata pe 1 septembrie...
Am dreptul la concediul prenatal, tinand cont ca ultimele 2 luni de sarcina nu sunt dupa perioada de 12 luni lucrate.Mai concret, inainte de a putea avea dreptul la concediu prenatal trebuie sa am deja 12 luni lucrate?
Am incercat sa platesc doua luni in urma ca sa acopar perioada, dar mi s-a spus ca nu se poate, ca ar fii trebuit sa am macar un contract pe o zi sau sa fiu PFA si astfel as fii putut plati din urma, ca sa am acoperite 12 luni.Este adevarat?
De concediul postnatal nici nu se mai pune problema,contractul meu expira la 2 octombrie si firma nu are nici un interes sa imi prelungeasca contractul, din moment ce nu voi mai putea lucra un an in domeniu. Repet,daca ajung sa iau indemnizatia, in momemtul incetarii contractului pierd indemnizatia sau statul imi plateste mai departe chiar daca nu mai sunt angajata a unei firme in concediu postnatal?
Va multumesc! Sunteti o mana de ajutor, si ne scutiti de a sta in fata usiilor si de a primi raspunsuri pe jumate sau ridicari din umeri.
Numai bine si spor la munca.
Va multumesc pentru raspuns.
Un medic a trecut pe adeverinta data de 30 august aproximata, altul cea de 29 august, prima data aparatul conform anamnezei au dat ca rezultat luna septembrie. Prin urmare daca nasc in august nu voi primi indemnizatia? daca luna septembrie este a doisprezecea luna. In momentul de fata, adeverinta care am dus-o la angajator este cu data de 30 august aproximata. Daca la urmatoarea evaluare se va mari perioada (sau nu), ma poate ajuta certificatul medicului chiar daca cumva nasc in august?
Buna ziua,
Sunt insarcinata in 4 luni, urmeaza sa nasc la 1 septembrie.Sunt angajata cu contract temporar, dar data de incepere a contractului este 2.10.2012, ceea ce inseamna ca eu la data la care voi naste nu voi avea 1 an vechime. Tatal lucreaza, dar are doar 3 luni de cand a reluat lucrul, nici el nu va avea 1 an.
Inteleg ca nu primesc indemnizatia, doar alocatia. Se poate face ceva, d.p.d.v. legal ca sa primesc o parte din venit, daca nu pentru mine, sotul meu poate solicita somaj. Trebuie sa specific ca eu lucrez in Germania, dar cu contract in Romania, iar sotul meu este angajat al statului German, cu contract pe sezon. Ce trebuie sa aduca in Romania de la firma, in momentul in care inceteaza contractul in Germania...asta in cazul in care poate solicita somaj daca a lucrat in strainatate.
Va multumesc!