avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate criscriscristina

Activitate criscriscristina

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti pe baza caror documente trebuie sa se faca plata arendei in cazul in care proprietarul terenului arendat a decedat in decursul acestui an? Trebuie sa se aduca dovada efectuarii succesiunii?

Multumesc frumos,
Răspuns la discuția Neintelegeri intre succesibili
Aceasta declaratie de acceptare trebuie data de toti mostenitorii? pot merge doar eu sa dau aceasta declaratie sau sunt conditionata si de ceilalti mostenitori? Este vorba de succesiunea aferenta bunurilor bunicilor mei. Tatal meu a decedat anul acesta, am deschis succesiunea in urma mortii lui, insa pentru a o finaliza trebuie sa se faca succesiunea aferenta bunurilor care au apartinut bunicilor mei, succesiune pe care fratii tatalui meu nu vor sa o faca pe motiv ca nu au disponibilitati banesti. Ce pot sa fac in aceasta situatie? nu pot sa acopar eu toate cheltuielile legate de succesiunea bunicilor mei....

Va multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Neintelegeri intre succesibili
Pot da doar eu aceasta declaratie de acceptare a succesiunii? va intreb deoarece ceilalti mostenitori nu vor sa deschida succesiunea din lipsa de fonduri, si stiu ca in cazul in care trece 1 an de la deces si nu se deschide succesiunea se platesc niste taxe mai mari.
Am intrebat de succesiune individuala deoarece auzisem ca in noul cod civil se mentioneaza posibilitatea efectuarii succesiunii individuale pentru partea ce imi revine.

Multumesc frumos
Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca, in situatia in care mostenitorii nu se inteleg intre ei in ceea ce priveste deschiderea succesiunii, unul dintre mostenitori poate solicita succesiune individuala?

Multumesc frumos,
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste urmatoarea situatie: tatal decedat, dupa deces s-a aflat ca acestuia i se restituise un teren cu cateva luni inainte de a deceda, mostenitorii au obtinut, de la o ruda, o copie dupa un proces verbal de punere in posesie asupra acestui teren, proces verbal care, insa, nu este semnat de proprietar. Intrebare: daca acest proces verbal de punere in posesie nu este semnat de proprietar, primaria poate sa trimita, catre OCPI, actele pentru emiterea titlului de proprietate? Cum pot afla daca cei de la OCPI au primit documentele de la primaria comunei pentru emiterea titlului de proprietate?

Multumesc frumos,
Cristina