avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata arendei mostenitorilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata arendei mostenitorilor

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti pe baza caror documente trebuie sa se faca plata arendei in cazul in care proprietarul terenului arendat a decedat in decursul acestui an? Trebuie sa se aduca dovada efectuarii succesiunii?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:51, 3 August 2013
Se poate solicita plata arendei pe baza documentelor de identitate si eventual a certificatelor de nastere.
De regula arendasii cunosc si familia arendatorului si nu fac figuri la plata arendei.
Se poate conveni amiabil cu arendatorul sa plateasca arenda in continuare mostenitorilor pana la efecturea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arenda neplatita georgemoro georgemoro As dori sa stiu cum se poate obtine arenda de la arendas fiindca a lucrat pamantul , a vandut recolta dar nu vrea sa plateasca datoriile si refuza sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Contract arenda georgedumitru85 georgedumitru85 Daca proprietarul unui teren este decedat iar arendasul incheie un contract de arenda cu mostenitorul defunctului fara ca acesta sa aiba succesiunea facuta se ... (vezi toată discuția)
Arendas declara insolventa, nu plateste arenda, dar cultiva din nou terenul Hauti Hauti Am arendat pe 5 ani. In octombrie 2016 contractul va expira. In contract este prevazut ca arendasul sa plateasca impozitul pe teren la primarie dar de trei ... (vezi toată discuția)