In 2016 am achizitionat un teren pe care doresc sa il vand; am gasit un cumparator si am mers cu actele la notar la verificat. Notarul respectiv a zis ca nu se poate ocupa de acest dosar pentru ca titlul de propietate a fost obtinut in anul 2000 si terenul vandut apoi prima data in 2001, incalcandu-se astfel art 32 din legea 19/1991. Pana am ajuns propietar pe acest teren au mai avut loc doua vanzari si nu au fost probleme. M-am intors la notarul care a facut actele in 2016 si spune ca actele sunt in regula. Mentionez ca am o copie a actului de propietate pe care scrie ca a fost obtinut prin constituire in 2000. Puteti sa ma ajutati cumva in acesta situatie, ce as putea face?
Buna ziua!
In urma cu cateva luni am sustinut o serie de interviuri la o firma. Am primit un raspuns pozitiv din partea lor si o oferta telefonica pe care am acceptat-o. A urmat medicina muncii, constand intr-un examen medical general si radiografie pulmonara. Am avut ceva indoieli cu acesta din urma, deoarece sunt impotriva radierii. Acum, dupa 4 luni, mi se spune ca nu s-a aprobat cererea pentru angajarea mea #-o . Este normal sa se intample asa ceva? Exceptand faptul ca nu cred ca este normal sa procedeze astfel cu viitorii angajati, radierea organismului degeaba iar nu mi se pare un lucru normal.
Si atunci intrebarea mea vine : in contextul legii, asa cum s-a procedat in cazul meu este corect?
Va multumesc anticipat,
F
Buna ziua!
Incerc sa-l ajut pe fratele meu intr-o problema si am nevoie de o consiliere din partea d-voastra.
Fratele meu a fost casatorit in anul 2006 timp de 8 luni; a divortat, de comun acord. Acum el este casatorit si are si un copilas, iar fosta sotie ii cere pensie alimentara.
Fosta sotie s-a imbolnavit in timpul casatoriei de scleroza in placi.
Acum, dupa atata timp, invoca aceasta boala datorita careia s-a si pensionat si reclama faptul ca boala i-a aparut din cauza fratelui meu.
Mentionez faptul ca fratele meu face fata cu greu cheltuielilor pe care le are si ii este absolut imposibil sa plateasca o pensie alimentara (indiferent de valoarea ei, sunt foarte stramtorati si indatorati).
Ambele parti si-au angajat avocati si decizia domnului judecator a fost sa plateasca pensie alimentara 110 lei / luna, fratele meu a facut recurs, iar fosta sotie a facut de asemenea recurs pentru ca suma sa fie stabilita la 180 lei/luna.
Cum ne sfatuiti sa procedam? Nu ar fi posibil ca fratele meu sa plateasca vreo suma, nu are de unde, mai ales ca in cresterea nepotelului meu ii ajuta parintii foarte mult.
Va multumesc anticipat,
O zi buna va doresc!