Buna ziua!
In urma cu cateva luni am sustinut o serie de interviuri la o firma. Am primit un raspuns pozitiv din partea lor si o oferta telefonica pe care am acceptat-o. A urmat medicina muncii, constand intr-un examen medical general si radiografie pulmonara. Am avut ceva indoieli cu acesta din urma, deoarece sunt impotriva radierii. Acum, dupa 4 luni, mi se spune ca nu s-a aprobat cererea pentru angajarea mea #-o . Este normal sa se intample asa ceva? Exceptand faptul ca nu cred ca este normal sa procedeze astfel cu viitorii angajati, radierea organismului degeaba iar nu mi se pare un lucru normal.
Si atunci intrebarea mea vine : in contextul legii, asa cum s-a procedat in cazul meu este corect?
Va multumesc anticipat,
F
Efectuarea radiografiei pulmonare depinde de locul de munca unde urma sa fiti angajat sau de agenti chimici la care urma sa fiti expus.
In mod normal tr sa vi se inmaneze un exemplar din fisa de aptitudine dupa finalizarea ex medical.
Art. 17 din HG nr. 355/2007 actualizata.privind supravegherea sanatatii lucratorilor
Fisa de aptitudine care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca se completeaza numai de catre medicul de medicina muncii, in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.
Era bine de stiut care au fost concluziile medicului de medicina muncii in ce priveste aptitudinea dumneavoastra pentru profesia/functia si locul de munca ce urma sa-l ocupati.