avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Radierea la plamani in medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Radierea la plamani in medicina muncii

Buna ziua!
In urma cu cateva luni am sustinut o serie de interviuri la o firma. Am primit un raspuns pozitiv din partea lor si o oferta telefonica pe care am acceptat-o. A urmat medicina muncii, constand intr-un examen medical general si radiografie pulmonara. Am avut ceva indoieli cu acesta din urma, deoarece sunt impotriva radierii. Acum, dupa 4 luni, mi se spune ca nu s-a aprobat cererea pentru angajarea mea #-o . Este normal sa se intample asa ceva? Exceptand faptul ca nu cred ca este normal sa procedeze astfel cu viitorii angajati, radierea organismului degeaba iar nu mi se pare un lucru normal.
Si atunci intrebarea mea vine : in contextul legii, asa cum s-a procedat in cazul meu este corect?
Va multumesc anticipat,
F
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 18:54, 13 Iunie 2013
Efectuarea radiografiei pulmonare depinde de locul de munca unde urma sa fiti angajat sau de agenti chimici la care urma sa fiti expus.
In mod normal tr sa vi se inmaneze un exemplar din fisa de aptitudine dupa finalizarea ex medical.
Art. 17 din HG nr. 355/2007 actualizata.privind supravegherea sanatatii lucratorilor
Fisa de aptitudine care finalizeaza examenul medical la angajarea in munca se completeaza numai de catre medicul de medicina muncii, in doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.
Era bine de stiut care au fost concluziile medicului de medicina muncii in ce priveste aptitudinea dumneavoastra pentru profesia/functia si locul de munca ce urma sa-l ocupati.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiografie gravida pentru angajare Adriana16.05 Adriana16.05 Buna ziua, vreau sa ma angajez și sunt gravida in 8 luni. Examenul medical pt angajare /încadrare presupune și radiografie pulmonara ( nerecomandata in ... (vezi toată discuția)
Director cu schezofrenie paranoidă Ovidiu Donciu Ovidiu Donciu Un cetăţean al României, pensionat de o comisie legală, în baza unui certificat medical pe care scrie schezofrenie paranoidă, eliberat de un doctor ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudini maryanna123 maryanna123 ca sa obtin fisa de aptitudini trebuie sa fiu trimisa direct de angajator?? (vezi toată discuția)