avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaSilvas

Activitate AlinaSilvas

Multumesc frumos!
Buna ziua, dar totusi nu ar trebui sa fim instiintati de catre banca? Mie o banca mi-a luat banii din rata din contul de credit si i-a transferat la ANAF - eu am aflat cand m-au sunat sa imi spuna ca am restanta. Mi se pare ilegal. In baza carei legi/ act pot face ei tranzactii in numele meu fara sa ma instiinteze macar? Eu platisem deja din contul curent de la cealalta banca - care mi-a luat 5 lei comision, dar m-a notificat. Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Emitere factura
Buna ziua,

Eu sunt intr-o situatie mai ciudata si nu stiu daca exista o lege pentru asta, desi ar trebui.

In luna iunie 2014 am fost instiintata de cei de la gaze ca vin sa verifice actele pentru centrala termica si pentru instalatie (locuiesc la casa). Eu fiind la serviciu, acasa a ramas cineva sa ii primeasca. Au lasat niste hartii si asta a fost tot - recunosc ca nu m-am uitat prea atenta pe hartii. Saptamana asta, mai exact 17 februarie 2015, primesc o factura pentru verificarea instalatiei de gaze de acum 8 luni cu termen de plata 7 zile. M-am uitat in ce hartii au lasat ei atunci si este un contract de prestari serivicii in care se stipuleaza pretul (exorbitand de altfel), termen de plata 30 zile de la emiterea facturii (aici o sa contest factura) si atat... nu exista termen de emitere factura.

Intrebarea mea este: este normal sa se emita o factura dupa 8 luni? in alt an? terebuie sa platesc aceasta factura? tinand cont de faptul ca euconsider modul in care au facut lucrurile o mare inselatorie.

Multumesc
Raspuns ANPIS: Stimulentul de insertie se va suspenda pentru o luna de zile, cea in care celalant parinte ar fi trebuit sa beneficieze de propria perioada de concediu, in cazul dumneavoastra va fi luna a 12, urmand ca plata sa fie reluata dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an in cazul optiunii concediului cresterea copilului pana la implinirea varstei de un an.
Mi se pare total ilogic... dar se pare ca asta e metoda de aplicare. Romania

Multumesc frumos
buna. deocamdata nu mi s-a raspuns de la anps@prestatiisociale.ro. le-am trimis astazi un reminder. promit sa va impartasesc raspunsul primit de la ei. bafta si sanatate
ok. multumesc frumos. deci daca in familie decidem sa nu cerem 3000 de lei de la stat (daca ar sta tatal acasa 1 luna atat ar lua) statul decide sa nu ne dea nici cei 500 de lei :-) ma cam incuie logica asta, dar daca e lege nu e tocmeala... teoretic.
Multumesc inca o data si o seara frumoasa!
Alina
Buna ziua,
1. sotul nu a vrut sa isi ia acea luna, m-am intors la serviciu pe 18 feb
2. m-am intors la serviciu pe 18 feb
3. sotul nu si-a luat acea luna si totusi mi s-a spus ca eu nu voi primi stimulentul de insertie decat dupa ce copilul face 1 an - si aici nu stiu daca e corect sau nu

Multumesc,
Alina
Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil (am optat pentru 1 an) intre 23 mai 2012 - 18 feb 2013. Am depus cererea pentru stimulentul de insertie si am depus decizia de incepere a activitatii la autoritatea competenta din Prahova (acolo am domiciliul). Sotul a ales sa nu isi ia acea luna de ccc - ni s-a spus ca este facultativa, dar eu trebuie sa ma intorc la serviciu cu o luna inainte de a implini copilul 1 an - copilul implineste 1 an pe 21 martie 2013. Acum, mi s-a spus ca nu o sa primesc stimulentul de insertie pentru luna feb- martie pentru ca tatal a decis sa nu stea acasa. Eu nu am gasit nimic in lege care sa specifice acest lucru si mi se pare ca este in dezacord cu insasi ideea de stimulent de insertie. Va rog sa ma sfatuiti. Multumesc, Alina