avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere factura

In ce interval de timp trebuie emisa factura de la data Procesului Verbal de Receptie.
Cel mai recent răspuns: AlinaSilvas , utilizator 11:57, 20 Februarie 2015
Buna dimineata,

in termenul stabilit prin contract. Daca nu exista contract sau in contract nu este mentionat , termenul trebuie sa fie rezonabil, adica imediat sau la data Procesului Verbal de receptie.
Buna ziua,

Eu sunt intr-o situatie mai ciudata si nu stiu daca exista o lege pentru asta, desi ar trebui.

In luna iunie 2014 am fost instiintata de cei de la gaze ca vin sa verifice actele pentru centrala termica si pentru instalatie (locuiesc la casa). Eu fiind la serviciu, acasa a ramas cineva sa ii primeasca. Au lasat niste hartii si asta a fost tot - recunosc ca nu m-am uitat prea atenta pe hartii. Saptamana asta, mai exact 17 februarie 2015, primesc o factura pentru verificarea instalatiei de gaze de acum 8 luni cu termen de plata 7 zile. M-am uitat in ce hartii au lasat ei atunci si este un contract de prestari serivicii in care se stipuleaza pretul (exorbitand de altfel), termen de plata 30 zile de la emiterea facturii (aici o sa contest factura) si atat... nu exista termen de emitere factura.

Intrebarea mea este: este normal sa se emita o factura dupa 8 luni? in alt an? terebuie sa platesc aceasta factura? tinand cont de faptul ca euconsider modul in care au facut lucrurile o mare inselatorie.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrarea bunurilor catre un tert Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Livrarea bunurilor catre un tert: X (cumparator) lanseaza o comanda de produse catre Y (vanzator). In comanda se stipuleaza ca aceasta tine loc de contract, ... (vezi toată discuția)
Incercari debransare radet bucuresti mihaitrandafir mihaitrandafir Buna ziua. La inceputul anului 2010 am inceput amenajarea unui apartament in care am dorit si instalarea unei centrale termice pe gaz. Am inceput demersurile ... (vezi toată discuția)
Refuz revizie centrala termica maria1956 maria1956 In locuinta parintilor (care au murit in urma cu doi ani ) nu locuieste nimeni.Eu merg de cateva ori pe saptamana. In luna sept. 2018 o pers. calificata mi-a ... (vezi toată discuția)