Acum daca achit poprirea respectiva (ma incurca faptul ca am toate conturile blocate pana la solutionare) banuiesc ca nu mai are rost sa solicit suspendarea executarii. Intrebarea e, acest lucru ar afecta contestatia in sine? Vreau sa achit datoria pentru a debloca conturile dar in acelasi timp pe viitor as vrea sa-i recuperez datorita faptului ca nu s-a respectat abrogarea tarifului de despagubire.
PV este din 2012 si mi-a fost comunicat tot in 2012. Acum s-a dispus executarea silita pentru tariful de despagubire. Eu vreau sa fac contestatie la executarea silita.
Vreau sa depun o contestatie la executare silita pentru un tarif de despagubire de 28EUR + onorariu executor de 124.4 lei.
Pentru aceasta ce taxe trebuiesc platite? Din cate am aflat trebuie achitata taxa de timbru judiciar dar nu stiu daca trebuie achitat "8%, dar nu mai putin de 20 lei" sau taxa unica de 50lei " Iar in ceea ce priveste cererile pentru suspendarea executarii silite -- inclusiv a executarii provizorii --, solicitantii trebuie sa plateasca 50 de lei."
Eu solicit anularea formelor de executare, deci ar trebui sa achit 20lei, iar daca solicit si suspendarea executarii pana la solutionarear trebui sa achit 20+50lei sau doar 50 lei?
De asemenea mai trebuie achitat ceva in afara taxei de timbru judiciar? (cautiune)
Pentru inceput imi cer scuze ca nu am fost mai clara in prezentarea situatiei.
Sunt casatorita din iulie 2011, deci conform codului civil precedent din cate am inteles. Dupa casatorie am fost trimisa in judecata de un fost angajator, si din pacate pentru mine a castigat si trebuie sa platesc o suma de bani drept prejudiciu. Fostul angajator a obtinut incuviintarea executarii silite dar care pana in prezent nu s-a realizat datorita faptului ca nu am bunuri imobiliare pe numele meu. Sotul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin credit imobiliar in nume propriu anul acesta. Intrebarea mea initiala era daca se poate sa facem un acord notarial prin care sa poata achizitiona un apartament in nume propriu desi suntem casatoriti, iar acesta sa nu fie afectat de datoria mea. Am inteles din raspunsuri ca putem face un act notarial prin care sa schimbam regimul matrimonial cu cel al separatiei de bunuri. Bineinteles intentia noastra e sa facem aceste demersuri inainte de achizitie.
Mulțumesc pentru răspuns. In cazul in care sotul meu achiziționeaza un imobil pe viitor si primesc pe numele meu o decizie de executare silita ulterior, presupun ca executarea se poate aplica pentru acest imobil. Pentru aceasta situație ma interesează mai degrabă care e procedura de renunțare la drepturile asupra bunurilor achizitionate pe viitor.
Sunt implicata intr-un proces civil avand ca obiect o presupusa datorie. Am depus recurs la decizia transmisa de catre judecatorie, iar dosarul a ajuns acum la tribunal. Termenul stabilit de catre tribunal este la sfarsitul anului 2014. Ma intereseaza daca reclamantul poate proceda la executarea silita, chiar daca nu este data decizia finala.
Multumesc!