avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate nnek

Activitate nnek

Buna ziua.Am si eu o intrebare: daca sora mea lucreaza in Austria, poate sa o treaca si pe mama in asiguarea ei medicala si sa beneficieze si ea de serviciile de acolo?Mentionez ca mama nu are niciun venit in Romania, nici calitate de pensionar, intrucat nu indeplineste conditiile de pensionare.De asemenea, este inregistrata la primaria de acolo, adica este luata in spatiu de sora mea. Ma intereseaza daca poate beneficia mama mea de tratamentul pt diabet (insulino dependent) direct de acolo, pt a nu mai veni in tara la cateva luni sa i-l dea. multumesc.
Asa este. Mai am o nelamurire totusi : aceasta cerere de preluare a urmaririi penale poate fi atacata de mine cu recurs( ma refer la recursul despre care vb legea 302/2004, cel in 5 zile de la pronuntare)?sau in acest caz partile sunt statul solicitant si statul solicitat?adica ar fi trebuit sa fiu si eu citat cand s-a judecat admisibilitatea cererii de preluare?pt ca nu am fost instiintat.nici pana la acest moment nu am prmit nicio citatie. m am dus la Politie intrucat agentul mi -a "lasat vorba" pe la vecini sa ma prezint.
Am fost la Politie si mi-au spus ca am dosar penal aici pt fapta comisa acolo.ca a fost preluata urmarirea penala.va rog sa mi spuneti, daca ma duc in Austria pot sa ma judec acolo?adica s-ar putea retrimite dosarul la ei?sau din moment ce a fost preluata urmarirea penala de organele noastre nu mai pot face nimic?
Sa inteleg ca nu imi pot face direct aici dosar si sa ma judece? ci doar sa ma ancheteze pt ds de acolo?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am comis o infractiune pe teritoriul Austriei, acum vreo jumate de an. Cand m au prins acolo, am recunoscut fapta si m au trimis in tara, pentru ca aveam interdicitie. Acum cateva zile am fost chemat la politie in romania, cica mi-au facut dosar pt acea infractiune la noi, dupa incadrarea noastra. Este posibil sa fiu judecat aici pt o fapta comisa acolo?Daca m as duce in Austria sa cer sa ma judece dupa legea lor, ca e mai blanda, se poate?adica instantele romane ar trimite ds inapoi?sau din moment ce l au trimis aici, cei din Austria ma vor trimite sa ma judec in Romania?Va multumesc.