avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Competenta instantelor romane - fapta savarsita in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Competenta instantelor romane - fapta savarsita in Austria

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am comis o infractiune pe teritoriul Austriei, acum vreo jumate de an. Cand m au prins acolo, am recunoscut fapta si m au trimis in tara, pentru ca aveam interdicitie. Acum cateva zile am fost chemat la politie in romania, cica mi-au facut dosar pt acea infractiune la noi, dupa incadrarea noastra. Este posibil sa fiu judecat aici pt o fapta comisa acolo?Daca m as duce in Austria sa cer sa ma judece dupa legea lor, ca e mai blanda, se poate?adica instantele romane ar trimite ds inapoi?sau din moment ce l au trimis aici, cei din Austria ma vor trimite sa ma judec in Romania?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ortega , utilizator 23:40, 21 Martie 2013
probabil este vorba despre o comisie rogatorie, solicitere formulata de autoritatile austriece, care va ancheteaza si in lipsa, probabil au nevoie de anumite lamuriri, mergeti si dati explicatii
Sa inteleg ca nu imi pot face direct aici dosar si sa ma judece? ci doar sa ma ancheteze pt ds de acolo?
Am fost la Politie si mi-au spus ca am dosar penal aici pt fapta comisa acolo.ca a fost preluata urmarirea penala.va rog sa mi spuneti, daca ma duc in Austria pot sa ma judec acolo?adica s-ar putea retrimite dosarul la ei?sau din moment ce a fost preluata urmarirea penala de organele noastre nu mai pot face nimic?
exista in codul penal un principiul de drept ce stabileste modul in care se aplica legea romana in spatiu.acolo scrie frumos ca persoanele cu cetatenie romana ce comit o infractiune in romania sau in alt stat membru sunt judecate de instantele romane. (nu scrie exact asa cum am scris eu mai sus) dar aia e esenta:)
Asa este. Mai am o nelamurire totusi : aceasta cerere de preluare a urmaririi penale poate fi atacata de mine cu recurs( ma refer la recursul despre care vb legea 302/2004, cel in 5 zile de la pronuntare)?sau in acest caz partile sunt statul solicitant si statul solicitat?adica ar fi trebuit sa fiu si eu citat cand s-a judecat admisibilitatea cererii de preluare?pt ca nu am fost instiintat.nici pana la acest moment nu am prmit nicio citatie. m am dus la Politie intrucat agentul mi -a "lasat vorba" pe la vecini sa ma prezint.

Alte discuții în legătură

Îngrijire medicala austria - neplata, consecinte Thomas86 Thomas86 Am fost în austria acum un an și jumătate,am avut o urgenta medicala și am apelat 112,nu sunt asigurat și mi-au trimis hârtii acasă sa plătesc,s umane ... (vezi toată discuția)
Ds. civil suspendat - repunere pe rol sau nu ? .... termen ? .... se va pierde ? oanaportar oanaportar - 2 procese civile au fost suspendate intrucat s-a deschis un Dosar penal - 1 proces a fost suspendat - în temeiul art.244 alin(1) ,pct.2 Cod procedură ... (vezi toată discuția)
Puterea aproape absoluta a procurorilor in procesele penale si drept penal international super important iola44 iola44 Am cateva intrebari foarte importante, cu cat mai multe pareri veti adauga aici la fiecare punct, cu atat mai mult veti ajuta utilizatorii forumului si pe ... (vezi toată discuția)