avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Puterea aproape ABSOLUTA a procurorilor in procesele ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Puterea aproape ABSOLUTA a procurorilor in procesele penale si Drept penal international SUPER IMPORTANT

Am cateva intrebari foarte importante, cu cat mai multe pareri veti adauga aici la fiecare punct,
cu atat mai mult veti ajuta utilizatorii forumului si pe mine implicit.

Va multumesc mult, anticipat

1.Foarte frecvent aud urmatoarea idee in cercurile juridice:
Ce parere aveti, este adevarata?

"Daca un procuror a trimis dosarul spre judecata la judecator,
99.99% sigur inculpatul va lua o condamnare, pentru ca faptul ca procurorul
a trimis in instanta dosarul, inseamna ca judecatorii vor da condamnare sigura,
nu prea se poate altfel, fiindca se stie ca procurorii in Romania
sunt promovati dupa rata de condamnari care o au, si este peste 99%"

2.Unde se gasesc avocati buni de drept international / drepturile omului /
care au experienta cu procese la curtea internationala a drepturilor omului /
curtea de la Haga / curtea de la Strasbourg ?

3.In situatia urmatoare, ce politie poate investiga aceasta infractiune,
si cum se pot preleva probele?:

Eu, cetateanca romanca, in timp ce sunt pe teritorul Austriei,
primesc o multime de SMSuri cu amenintari cu moartea, trimise
de pe un numar de mobil din Spania, cel mai probabil de la
fostul meu exprieten care este obsedat de mine, care este cetatean francez,
si locuieste de mai mult timp in Danemarca cu noua lui prietena.

Are dreptul sa investigheze infractiunea de "amenintari cu moartea"
si trebuie sa depun plangerea la:

- politia / procuratura din Austria
- politia / procuratura din Romania
- politia / procuratura din Franta
- politia / procuratura din Spania sau
- politia / procuratura din Danemarca

?

Va multumesc anticipat, astept parerile dumneavoastra si
gandurile si experienta voastra.

Apreciez foarte mult,
Iolanda
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
iola44, utilizator
Cel mai recent răspuns: iola44 , utilizator 18:53, 3 Noiembrie 2011
1.n-as spune ca este corect...n-ar mai exista atatea achitari...:D
2. faceti o cercetare( cunostinte, nnet) si imposibil sa nu gasiti...insa astfel de avocati nu sunt ieftini...deoarece , ca in orice, supracalificarea se plateste...
3.politia din Austria...doar autorit Austriece pot lua masuri de punere sub urmarire a telefonului dvs. pe terit. austriac
interesant chestionar:))

sunt multe achitari.nu e neparat ca un dosar trimis spre judecare sa aiba o solutie cu condamnare.

acei avocati sunt chiar foarte scumpi.
1.si totusi, este adevarat ca procurorii trebuie sa aiba un procent de condamnari de peste 90% pentru ca sa fie promovati, sa fie apreciati, sa primeasca bonusuri la salarii?

Si ca daca isi dau seama ca daca probele existente la dosar nu garanteaza condamnarea inculpatului, atunci ei dau NUP, ca sa isi pastreze procentul mare de condamnari
intact (condamnari / dosare trimise la judecata)

2.si totusi, nu am cunostinte in domeniu, si nu stiu nici cum sa caut pe net ceea ce
am nevoie de la punctul 2. As aprecia sugestii, Recomandari si ajutor. Multumesc

3.Mai multe pareri? Am uitat sa spun ca telefonul mobil pe care
il folosesc are cartela sim de germania. Si ca telefonul nu trebuie sa fie sub urmarire
speciala, odata ce am in inbox mesajele clare de amenintare din partea fostului prieten.

Insa nu imi dau seama la ce procuratura / politie sa ma adresez
1. Un procuror nu este promovat sau apreciat dupa numarul de dosare pe care le trimite spre instanta. Nu stiu de unde aveti dvs aceste informatii, insa orice procuror (ca de aceea este organ de cercetare penala) urmareste ca cei pe care el ii considera vinovati de fapte penala sa ajunga sa fie pedepsiti.Ar fi absurd sa ne gandim ca exista vreo ..."norma" lunara/anuala.

2. II puteti gasi rasfoind hotararile CEDO pentru ca in unele sunt trecuti cu numele si avocatul/avocatii care ii reprezinta pe cei care au introdus o plangere.

3.Cam incalcita poveste pt punctul 3. Sa vedem daca am inteles...dvs. sunteti cetatean roman, locuiti in Austria, dar folositi un telefon mobil cu o cartela (prepay/abonament) de Germania? Din curiozitate va intreb...de ce nu folositi o cartela din tara unde locuiti??? In fine, o sa ne lamuriti cu privire la acest aspect. Autoritatea competenta spre solutionare a vreunei plangeri este politia austriaca pentru ca acolo locuiti.Sunt cazuri in care telefonul va fi pus sub urmarire daca politia considera ca ar ajuta acest lucru. Oricum, plangerea va trebui sa o sustineti cu aceste mesaje sms, pastrati-le pentru a fi expertizate de catre organele abilitate.

Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
1. Procurorii nu sunt promovati dupa nr condamnarilor, sub nicio forma, acestia sunt promovati in urma sustinerii unor examene care nu sunt deloc usoare. Asadar, acestea sunt numai zvonuri aruncate de niste oameni, rau intentionati, fara nicio cunostinta din domeniul juridic.
Nu orice dosar ajuns in instanta se sfarseste cu o condamnare, la fel de usor se poate sfarsi cu o achitare, se poate implini termenul prescriptiei speciale, intotdeauna pot aparea probe noi care nu se puteau cunoaste in faza de urmarire, etc.
Pe langa toate acestea, judecatorul nu este pus acolo sa confirme rechizitoriul procurorului, ci daca este vorba despre o condamnare, el este cel care stabileste cuantumul pedepsei, felul in care se va executa pedeapsa samd.

2. Vi s-a raspuns mai sus, rafoirea hotararilor CEDO mi se pare o varianta foarte buna.

3. Sa facem un rezumat: Dvs sunteti de nationalitate romana, locuiti in Austria, folositi un telefon cu cartele din Germania si sunteti amenintata de fostul prieten de nationalitate franceza, care traieste in Danemarca si foloseste o cartela din Spania .... un pic incurcat :hammer:. Eu merg, la fel, pe varianta, ca organele austriace au competenta de a solutiona problema, dar va recomand sa luati legatura cu un avocat austriac.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Injuraturile trimise pe mess, se pot sanctiona? Bardac Nelu Bardac Nelu Buna ziua!!! Am primit un mesaj de la un cetatean cu dubla cetatenie, stabilit in Germania, in care ma injura ca la usa cortului.Mesajul il am salvat in ... (vezi toată discuția)
Amenintari si injurii obscene prin telefon myky.myky27 myky.myky27 Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am fost acuzat pe nedrept ca am adresat injurii obscene si amenintari prin telefon unei doamne. Ea a depus ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)