avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INJURATURILE TRIMISE PE MESS, SE POT SANCTIONA?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INJURATURILE TRIMISE PE MESS, SE POT SANCTIONA?

Buna ziua!!!
Am primit un mesaj de la un cetatean cu dubla cetatenie, stabilit in Germania, in care ma injura ca la usa cortului.Mesajul il am salvat in calculator....Ce trebuie sa fac eu ptr al actiona in justitie ptr calomniere, in cazul in care el este stabilit in Germania...Ce demersuri trebuiesc facute si cui trebuie sa ma adresez, in aceasta situatie?
Va muntulesc anticipat.
Cu stima si respect Nelu Bardac.
Buna ziua !
Daca cele relatate de dumneavoastra s-ar petrece in alta tara decat Romania ,sigur acea persoana ar primi macar o amenda .
Aici nu o sa aveti nicio izbanda , vorbesc din prisma unuia care m-am confruntat cu o astfel de situatie , amenintari prin SMS si dovezi inregistrari vocale telefonice .
Chiar daca s-a intocmit un dosar penal pe art.193 C. p. , persoana si-a recunoscut fapta , nu a fost sanctionata !
Cred ca este lasata sa-si puna in aplicare intentiile , asta cu ajutorul unor ..,,minunati '' domni procurori !
cel care va amenintat probabil nu mai are antecedente penale.va asigur ca daca se va mai intampla,se vor lua masuri seriose.sunt multe cazuri in care s-au luat masuri penale,in astfel de cauze.nu a fost sanctionat nici macar administrativ?de ce nu ati facut plangere la instanta,sunt sigur ca instanta ar fi vazut altcumva lucrurile.
La care instanta? Ce-a din România, sau Germania....Cum sa procedez?...Cum sa incep o asemenea situatie?...Habar nu am....Asta mi-as dorii tare mult sa stiu...
Multumesc frumos.
calomniatorul fiind roman,faceti o plangere penala la politie.dar va sfatuiesc sa aveti probe temeinice,si bine puse la punct.daca va injurat numai o singura data,si nu va amenintat familia,eu nu cred ca se va pune in miscare actiunea penala.
alexandresu a scris:

de ce nu ati facut plangere la instanta,sunt sigur ca instanta ar fi vazut altcumva lucrurile.

In ce baza sa faca plangerea penala direct la instanta ? De unde ati gasit dvs aceasta oportunitate ?
Plangerile penale se adreseaza doar parchetelor si politiei .

@Bardac Nelu

Problema cred ca se poate rezolva foarte usor cu optiunea ignore a messengerului . :)
Ar putea fi insulta , dar ... nu va dau nici cele mai mici sanse de reusita .

Alte discuții în legătură

Impotriva plangerii penale pentru amenintare lordsvg lordsvg Buna seara, astazi am primit un telefon de la o sectie de politie din orasul meu in care un domn politist imi spunea sa ma prezint pentru ca cineva a depus ... (vezi toată discuția)
Instigare la infractiunea de lovire paraschivrares paraschivrares buna ziua , a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt: Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu moartea, injurii si calomnii? cata_barb2002@yahoo.com cata_barb2002@yahoo.com Buna ziua , respectuos va rog sa-mi dati cateva sfaturi cu privire la cele scrise mai jos... Sunt preot in Jud Timis ,iar in comuna unde slujesc o familie ... (vezi toată discuția)