Thomas86 a scris:
Am fost în austria acum un an și jumătate,am avut o urgenta medicala și am apelat 112,nu sunt asigurat și mi-au trimis hârtii acasă sa plătesc,s umane a ajuns undeva la 2500 euro.întrebarea mea este:ce pot sa pățesc dacă nu plătesc ?deși eu mai merg în austria
cu prima ocazie cand o sa ai de a face cu vreo autoritate austriaca o sa apara in baza de date ca esti datorinic si o sa i-a masuri ... asta inclusiv daca iti verifica politia de frontiera sau vre-un vames actele ...
vei primi la un moment dat notificari si in romania dupa CNP te vor gasi si posibil ulterior sa ti le trimita cu poprile la Ad.Financiara de care apartii
un caz oarecum similar, accident de schi in austia ... a fost preluat cu elicopterul , spitalizare..tot ... si a venit factura de 11500 euro .. si individul cu ajutorul fratelui a fugit din spital dara sa plateasca si fara sa semneze nimic...
a primit apoi vreo 3 scrisorele acasa, la care nu a raspuns .... asta pana in 2015 cand la Passau la intrarea in germania era filtru mixt germani-austrieci care verificau actele celor care treceau granita ... si l-au gasit pe post de pasager:
au retinut actele celor 4 din masina, masina si -au dus pe toti la sectia de politie austrica sa dea explicatii ... indiferent ca el era pasager in masina prietenilor lui, masina a fost retinuta, respectiv implicatul, ceilalti pasageri dupa declaratii au fost lasati sa plece pe jos.
dupa 1 saptamana in care individul a stat in arest si masina amicului retinuta, i-au achitat rudele spitalizarea + amenzi si dobanzi suplimentare de inca cca 6000 euro ... si au eliberat masina si pe el .
cam asta poti pati si tu.
... in anii 1990 rromii le-au prins si taiat si lebedele din viena, iar toti romanii sunt priviti de catre austrieci ca ultima scursura de natie ... peste tot in austria o sa gasesti hoti si cersetori romani... ni s-a dus vestea ca suntem asa si tepari pe langa, deci ne trateaza ca atare , chiar daca nu ai gresit niciodata.
inclusiv cetatenii austrieci de nationalitate romana au oarecare pb in austria cu autoritatile chiar daca s-au integrat perfect si nu au calcat stramb niciodata.