avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Activitate robermar

Activitate robermar

Actual sunt pensionat de boala, varsta peste 60 de ani, in ce conditii pot beneficia de pensionare definitiva (de boala). Felul diagnosticului, sex, vechime neintrerupta in munca?
pai la privat as fi pe cu totul alta functie deci se poate?
functionar public, bibliotecar
este valabil si acum in 2013? sa fii in cfs la o institutie bugetara pe 1 an si sa te angajezi la privat cu contract determinat?
In cazul in care la vechiul angajator figurez in concediu fara salar, pot beneficia de un contract de munca pe o perioada determinata de 6 luni cu un nou angajator?
In cazul in care as beneficia de noul contract pe perioada determinata, pot aplica direct pt stimulentul de insertie?
Multumesc mult!
Multumesc mult! si alocatia de 200 ron in acest caz o mai primeste copilul sau este inclusa in cei 500 ron stimulent?
Va multumesc mult, inseamna ca am inteles corect ce zic ei in lege. Pt a beneficia de stimulent pot duce la primarie contractul de la noul angajator si deci nu mai trebuie si de la vechiul nu?
Si atunci de ce zice in lege ca se primeste pana la 3 ani? citez:
Putem distinge următoarele situații de acordare a stimulentului, în funcție de durata concediului de creștere a copilului pentru care s-a optat părintele, astfel

Persoana care a optat pentru concediul de creștere a copilului în vârstă de până la 1 an, în situația în care obține venituri impozabile înainte ca minorul să împlinească vârsta de 1 an, la cerere, va beneficia de stimulentul de inserție, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vărstei de 2 ani.
Persoana care a optat pentru concediul de creștere a copilului în vârstă de până la 2 ani, are dreptul să primească stimulentul de inserție în situația în care realizează venituri supuse impozitării, după împlinirea de către copil a vârstei de 1 an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani.
În cazul copilului cu handicap, stimulentul se acordă oricând, pe toată durata, părintelui îndreptățit, până la împlinirea vârstei de 3 ani de către copil..

Sa inteleg ca se acorda oricand, dar totusi nu se poate solicita la 2 ani ca sa il primesti pana la 3 ani sau cum? este chiar culmea!
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele: beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani pt probleme medicale. Copilul implineste 2 ani in 6 aprilie 2013. Eu am optat initial pt indemnizatia pana la 2 ani, copilul fiind nascut in 6 aprilie 2011. Cand trebuie sa ma intorc cel tarziu la servici pt a beneficia de stimulentul de insertie? daca schimb angajatorul ce acte trebuie sa prezint pt a beneficia de stimulent? este ok doar de la noul angajator? sau trebuie si de la vechiul angajator? multumesc.